REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
15.6° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

LOVITURĂ pentru şcolile de şoferi din Constanţa: maşini REFUZATE la examenul auto!

LOVITURĂ pentru şcolile de şoferi din Constanţa: maşini REFUZATE la examenul auto!

Replica API 4 mai 2018 | 10:08 2235

EXCLUSIV: S-au schimbat regulile!

EXCLUSIV: S-au schimbat regulile!

Începând cu data de 21 mai anul curent, vehiculele care au montate pe geamurile laterale sau pe lunetă folii, fie ele și omologate, nu vor mai putea fi folosite la proba practică în vederea obținerii permisului de conducere. Șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța a trimis adrese către școlile de șoferi cu aceste aspecte, însă unele reacții au fost de revoltă: ”Codul rutier și HG-ul pentru aprobarea lui nu interzice foliile pe mașinile de școală”. De cealaltă parte, șeful de la Permise a precizat că încearcă prin acest demers să asigure o activitate de calitate, în beneficiul cursantului.

”Începând cu data de 21.05.2018 nu vor mai fi folosite la proba practică vehiculele care au montate pe geamurile laterale sau pe lunetă folii care restrâng vizibilitatea, chiar dacă sunt omologate, întrucât examinatorii nu au posibilitatea să se asigure eficient și există riscul producerii unor accidente rutiere pentru care răspund împreună cu candidatul.

Începând cu data de 21.05.2018 nu vor mai fi folosite la proba practică vehiculele care nu au montate oglinzi corespunzătoare ca dimensiuni sau care nu pot fi reglate astfel încât examinatorii să aibă posibilitatea să se asigure cu ușurință și eficient”, se arată în adresa semnată de Liviu Ionuț Vârșă, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța. Însă, reprezentanții anumitor școli de șoferi nu sunt de acord cu noile măsuri, considerându-le un abuz. ”

Ne-a trimis o hârtie, cu un număr de inregistrare, prin care refuza examinarea începând cu data de 21.05.2018 cu vehicule care au montate folii, chiar și omologate și cu oglinzi de dimensiuni necorespunzătoare. Toate mașinile de școală cu folii au certficate de agreare pentru școală, cu folii omologate montate! Codul rutier și HG-ul pentru aprobarea lui nu interzice foliile pe mașinile de școală.

Toate mașinile au ITP cu mențiunea <școala> valabil. Ideea e că sunt perfect legale aceste dotări ale mașinii de școală și nu poate nimeni lua măsuri legale împotriva noastră. Această măsura de a refuza la examen vehiculele cuprinse în e pe plan local și doar pentru faptul ca așa dorește șeful de serviciu”, a spus, pentru ”Replica”, reprezentantul unei școli de șoferi.ârtie>

Vârșă: ”Vrem să asigurăm o examinare în beneficiul candidatului, să avem posibilitatea să-l evaluăm corect”

”Eu le-am explicat foarte clar că noi desfășurăm o activitate specială, o activitate cu caracter pedagogic și trebuie să ne asumăm acest aspect. Eu nu iau o măsură de sancționare împotriva lor, nu! Doar le-am spus că trebuie să ne pună la dispoziție vehicule corespunzătoare. Cum este să conduci, spre exemplu, pe ploaie, cu ochelari de soare la ochi? Este vorba despre candidați. Cred că am invocat corect Art.23 din Ordonanța de Urgență 95/2002 care se referă la faptul că examinatorul răspunde împreună cu cu persoana pe care o examinează pentru orice accident.

Adică dacă lovim un pieton când dăm cu spatele, eu răspund. Art. 39 din Codul Muncii se referă la faptul că orice om are dreptul la securitate și sănătate în muncă, adică dacă stau și mă uit în oglinzi prin geamurile acelea negre nu e tocmai ok. Că și partea cu omologarea e cu dus-întors. Nu toate sunt folii de calitate, dar aici e altă discuție. Cert este că noi răspundem integral, noi facem evaluarea candidatului, trebuie să ne asigurăm și că nu intrăm în copac.

Și, repet, este un chin pentru candidați să dea examen când plouă – spre exemplu, cu vehicule dotate cu acele folii. Vrem să asigurăm o examinare în beneficiul candidatului, să avem posibilitatea să-l evaluăm corect. Repet, nu aplicăm sancțiuni, dar vrem să avem condiții decente pentru candidați”, a declarat, pentru ”Replica”, Liviu Ionuț Vârșă, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ptr. proba practica la obtinerea permisului de conducere, astepti 3 luni, dar baiatul medicului nefrolog Tuta a dat la 2 zile dupa ce a luat proba teoretica, a picat si dupa cateva zile a dat iar proba practica, in timp ce altii asteapta cate 3 luni. Rog sa se verifice si asteptam sa vedem cine de la rutiera se ocupa de asa ceva!!!
0
0
Imi cer demisia!
3
0
Problema reala este durata prea mare de la teorie la examen traseu. Este inadmisibil sa astepti 3-4 luni ca sa dai examen cu politia. Decand a fost instalat acest sef de examinari a crescut durata cu 2 luni. Si foliile sunt legale asta sustin si eu . Demisia domnule sef de examinari . Nu va pasa de nimic vad
2
0
Domnilor hai sa fim seriosi... asa ceva este imoral si ilegal. Sa ajungi sa impui instructorilor sa faca masina cum vrea un sefut este deplorabil sincer. Sa se respecte legile iar legile zic ca este perfect legal daca sunt omologate aceste folii. Hai sa ne ocupam de lucruri serioase cum ar fi programarea la traseu in macim 15 zile nu 4 luni cum este acum. Astea sunt lucrurile la care trebuie sa lucreze
2
1
sa le retraga temporar si licenta de instructor daca au sub 30% promovabilitate , poate asa isi dau silinta sa invete elevii nu sa mearga unde au ei treaba in orele elevilor
3
2
Este ilegal sa impui acest lucru. Este ca su cand nu merge ac ul la masina si o refuzi foliile sunt LEGALE
5
1
CT01ZFY Q7 . Poate nu-l vad colegii pe ala cu folie pe toate geamure. Si cine plm e faruk asta ? Alupigus.
2
3
Daca autoturismul are itp valabil de scoala si are folii omologate R.A.R , refuzul examinatorilor este ilegal , daca cursantul reclama vizibilitate redusa atunci nu face scoala cu acea masina. Sunt 1000 din care poate alege la fel si instructori. Dar sa refuzam doar asa ca vrem noi si nu este prevazut nicaieri mi se pare exces de sef de serviciu
5
6
Poate ii vor refuza si pe unii asa zisi instructori care sunt total paraleli cu ce trebuie sa stie un viitor sofer !
7
4
Instructor Navodari are dreptate.
4
4
Foarte corect,mi-se pare corect ca masinile de scoala sa asigure vizibilitate maxima atat in fata cat si in spatele autovehiculului,d-nul Varsa are dreptate .
9
4
faruk cu nasul lui montana sa se duca la parnaie jumate din constanta a fututo pe nevastasa si e baiat
4
2
Faruk Mutalup isi pune nevasta la produs si pe mama lui plus folii toata masina
6
3
Multi citesc, putini inteleg. Este vb despre foliile MASINILOR DE SCOALA, nu face referire la celelalte din trafic. Partial dau dreptate examinatorilor, unele sunt prea inchise, slabe aclitativ, pot diminua grav vizibilitatea, exista riscul sa faci o belea, mai ales cu in incepator. Pai daca in elev sa zicem ca pica pe o masina cu folii, are dreptul sa mearga in instanta sa ceara despagubiri ca a fost impiedicat sa-si sustina examenul in bune conditii. Mai e insa si reversul, dai examen pe masina fara folii si obtii permisul apoi ca taranul pui unele foarte inchise pe masina personala..
8
0
Si spaga ptr aia bruneti analfabeti?
5
2
las draku ,nu aveti chef de munca acasa ,,vin alti,,,ba nu ai 11 clase,,ba cu folia,,
3
1
Foarte bine, dar de ce politia ii lasa pe toti taranii prin oras cu masinile foliate, unii chiar si parbrizul.
7
2
proxenetii,ciortani,caracudele,au folii pe toate geamurile limuzinelor de lux iar proprietarii lor nu au nicio clasa primara si nu stiu sa scrie.
12
0
Mai bine va uitati la angajatii politiei rutiere Constanta cum umbla cu folii pe fata unii inclusiv pe parbriz , nu la noi care multi avem geamuri fumurii din fabrica !
14
2
... la cocalarii cu folii pe geam ! Cataraoiul direct in habitaclu ! Iar pt. Avocat 10:16 : esti un cacat fomist de bani !
5
4
Problema nu are rezolvare!
0
3
Fara ordine si disciplina nu stim sa fiim oameni unii cu altii . Esti cumva infractor ?
5
6
De ce masinile de politie si jandarmerie au folii negre pe geamuri. De ce aceste institutii au voie sa foloseasca folii. Discriminare. Mergem in instanta si daca este nevoie mergem si la Haga.
10
10
Este un abuz ce face acest sef de politie . Nu se poate sa examinezi un sofer pe o masina care este asa cum vrea acest sef. Noi avem.masinile la fel? Sincer acum. Daca elevul vrea folie sa dea pe folie. Este un abuz si trenuie sanctionat. Rusine politiei romane! Pacat ca este tanar si nu are minte nici cat unul de 18 ani acest sef
11
12
Nu stiu cum si de ce, dar parca din ce in ce mai multi soferi slab instruiti si pregatiti avem pe soselele Romaniei. Din vina instructorilor care ei la randul lor nu sunt pregatiti, din vina examinatorilor care sunt prea indulgenti cu elevii, cineva sigur poarta vina. Din pacate prea multi morti si prea multe jighimele pe soselele patriei. Era bine inainte cand existau doar scolile de stat si la examen exista si proba "poligon". Acolo nu aveai cum sa fentezi si asa nu luau toti retarzii permis auto.
19
4
Nu le iau apararea instructorilor care au masini cu folii pe geamuri dar daca nu esti in stare sa conduci o masina din acest motiv atunci nu prea ai ce cauta la volan!
15
8
ATENTIE. BADESCU LAURENTIU managerul Sifon de la AMBULANTA FURA BANI ANGAJATILOR IMPREUNA CU IACOB MONICA PRIN CONTRACTE CU PARANDARAT Nevastasa BADESCU MIRELA NU VINE LA MUNCA SI ESTE PLATITA CU 20.000 lei pe luna. DNA SE AUDE ?
12
5
si politistii de ce au folii pe masinile personale dar si acolitii?Zafer mutalap faruk mutalap folii taciune rutiera inchide ochii
29
4
Un chelios din Navodari , fost caraliu de la Poarta Alba , care inca mai presteaza activitatea de instructor , are geamurile colorate si eu de aia nu am luat examenul ! Macar sa aiba respect pt. eleva care i-a platit scoala !
14
19

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272