REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Luat pe sus de poliţişti: a determinat o femeie să se spânzure, numai să scape de teroare

Luat pe sus de poliţişti: a determinat o femeie să se spânzure, numai să scape de teroare

Replica API 27 mai 2014 | 00:00 138

Condamnat pentru şantaj şi violare de domiciliu

Condamnat pentru şantaj şi violare de domiciliu

Ciprian Vâjâială a crezut că este o zi aparent normală, aici referindu-ne la luni, 26 mai, numai că s-a trezit cu poliţiştii peste el. Individul era pe câmp, în Târguşor, şi lua masa la umbra unui copac, după ce-şi udase grădina. Când a văzut oamenii legii, şi-a dat seama că nu-i a bine. Aceştia i-au spus că este condamnat la 2 ani şi 2 luni cu executare, decizia fiind dată de Curtea de Apel Constanţa şi fiind definitivă.

"La data de 25 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Mihail Kogălniceanu, împreună cu cei din cadrul Postului de Poliţie Târguşor au depistat şi identificat un bărbat, în vârstă de 29 ani, pe numele căruia era emis mandat de executare a pedepsei închisorii de 2 ani şi 2 luni pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj şi violare de domiciliu", au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa. Este vorba chiar de Ciprian Vâjâială, individul care a terorizat o femeie, până ce aceasta şi-a pus ştreangul de gât. Drama victimei a început din primăvara lui 2013, când Eniko nu a mai suportat situaţia şi a mers la Poliţie pentru a relata prin ce clipe de coşmar trece, menţionând că are viaţă grea cu vecinul ei, Ciprian Vâjâială, care este agresiv şi care pur şi simplu o terorizează. Este vorba de o ceartă mai veche, eveniment ce a fost reclamat la Poliţie la vremea respectivă. Între timp, spuneau oamenii legii, sesizarea femeii nu s-a confirmat, motiv pentru care le-a trimis înştiinţări. Bărbatul, văzând documentul, s-a gândit că ar fi o situaţie propice pentru a scoate ceva bani de la Eniko. Prin urmare, i-a făcut o vizită solicitându-i suma de 700 de lei, precizându-i şi faptul că are fotografii compromiţătoare cu ea. Facem precizarea că bărbatul a susţinut că a fost amant al femeii o vreme, lucru pe care Eniko nu l-a recunoscut. Vâjâială a profitat şi de faptul că femeia nu ştia să citească, spunându-i că respectiva înştiinţare este, de fapt, un anunţ că a fost trimis în judecată. Eniko, speriată, a încercat să-i explice că nu are de unde să-i dea bani, certurile durând zile în şir. Totul a culminat cu ziua de 16 august 2013, când agresorul a intrat în curtea femeii, i-a cerut din nou bani sub ameninţarea că o taie. Zis şi făcut, a scos securea şi a tăiat-o pe faţă şi pe trup. Imediat după aceea, victima a dat fuga la Poliţie, astfel organizându-se un flagrant, chiar în curtea femeii, agresorul şantajist fiind încătuşat. Acesta a fost arestat pentru şantaj şi violare de domiciliu, după care a fost trimis în judecată. Chiar în cursul zilei miercuri, 25 septembrie 2013, femeia trebuia să se prezinte la Judecătorie, în calitate de victimă. Din nefericire, se pare că problemele au copleşit-o, alegând să-şi încheie socotelile cu viaţa, fiind găsită spânzurată în magazia locuinţei sale, marţi, 24 septembrie, în jurul orelor 18.30.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272