REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.5° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Lucian Băluţ a renunţat la funcţia de director general al Portului Constanţa

Lucian Băluţ a renunţat la funcţia de director general al Portului Constanţa

Replica API 22 august 2013 | 00:00 502

Liberalii au acum ocazia:

Liberalii au acum ocazia:

Satisfacţii prea mici, presiuni prea mari? Nu a dorit să ofere nici o explicaţie presei, cert este că ieri dimineaţă Lucian Băluţ şi-a anunţat colegii că renunţă la postul de director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA, funcţie pentru care, la momentul când şi-a depus CV-ul în vederea recrutării, s-a retras din PSD, unde era preşedinte al Organizaţiei Municipale Constanţa. Şi-a depus dosarul de candidatură pentru managementul privat al APC alături de sute de candidaţi şi a câştigat competiţia organizată în baza Ordonanţei 109/2011 (chiar dacă unii au speculat că, oricum, numirile au în continuare iz politic), iar la data de 1 martie 2013 a semnat contractul de mandat. Cu data de 1 septembrie va elibera postul de director general, solicitând rezilierea amiabilă a contractului, fapt confirmat, ieri, de colegii lui Băluţ.

"Domnul Băluţ ne-a informat că va înregistra o cerere de încetare a raporturilor de muncă, pe cale amiabilă. Poate face acest lucru, conform unui punct din contractul dumnealui de mandat", au precizat, pentru "Replica" de Constanţa, reprezentanţi ai APC. Decizia lui Băluţ nu este surprinzătoare, având în vedere relaţiile tensionate, din ultima perioadă, cu reprezentanţii ministerului de resort. Corpul de Control al ministrului Transporturilor a consemnat, într-un raport, nereguli în încheierea contractului pentru digul de larg (contract parafat în mandatul fostului director general Decebal Şerban, în prezent director general adjunct). Într-o conferinţă de presă, Lucian Băluţ şi Decebal Şerban au arătat că nu sunt de acord cu concluziile din raportul Corpului de Control. Totodată, ei au menţionat că şefii de la Ministerul Transporturilor nu le-au dat OK-ul pentru organizarea conferinţei. Referitor la raportul mai-sus pomenit, premierul Victor Ponta, ministru interimar al Transporturilor, declara că va sesiza inclusiv DNA dacă se impune.

Explicaţia "oficială": Nu vrea să piardă catedra!

"Încetarea contractului pe cale amiabilă va avea loc cu data de 1 septembrie. Domnul profesor universitar nu doreşte să-şi piardă catedra de la Universitatea Maritimă, acolo unde predă. Conform modificărilor legislative de anul acesta, exista riscul să piardă catedra, aşa că a preferat să renunţe la funcţia din Port", au mai explicat, ieri, reprezentanţi ai APC. Facem precizarea că în data de 23 august va avea loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie al APC, iar cu această ocazie ar urma să se stabilească cine preia atribuţiile de director general. Între cei care nu au ascuns niciodată că ar dori să preia conducerea APC se numără şi liberalii, nu doar social-democraţii, aceasta putând fi o ocazie numai bună de speculat de către PNL.

Alexandra ANTON

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/lucian-balut-selectat-de-pwc-si-fmi-pentru-managmentul-privat-al-portului-constanta-83237/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272