REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Lucian Bode, deciziile momentului în criza războiului din Ucraina

Lucian Bode, deciziile momentului în criza războiului din Ucraina

Replica API 28 februarie 2022 | 23:43 725

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat aprobarea unei Ordonanțe de Urgenţă pentru a asigura cazarea şi suportul necesar pentru cetățenii străini care provin din zona conflictului din Ucraina.

"Au fost analizate situațiile din Ucraina şi implicațiile acesteia pentru interesele României atât în plan politic şi umanitar.

Având în vedere necesitatea asigurării unor condiţii adecvate pentru cetățenii care provin din zona conflictului din Ucraina şi intră în România şi care nu solicită o formă de protecţie conform legii, privind azilul în România, am stabilit prin Ordonanța de Urgenţă faptul că:

- refugiații vor beneficia în cadrul taberelor temporare de cazare şi asistență umanitară sau în alte locuri stabilite de comitetele județene sau comitetul municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă de asigurarea următoarelor utilități de primă necesitate pe perioada staționarii temporare: hrană, îmbrăcăminte, materiale de igienă personală, asistenţă medicală primară şi tratament, asistentă medicala de urgentă, dreptul de a fi inclus în programele naţionale de sănătate publică.

- am stabilit achiziția produselor şi a serviciilor pe cazare se realizează în regim de urgenţă.

- toate cheltuielile de achiziție şi cazare se asigură de la bugetul de stat prin bugetul IGSU respectiv de la bugetul ministerului Sănătăţii.

- copii, cetăţeni străini care nu sunt însoțiți de părinți beneficiază de protecţie specială", a precizat ministrul de Interne, Lucian Bode, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272