REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Lucian Bode: Programul de guvernare cu care ne vom prezenta în comisii a suferit câteva modificări la componenta transporturi

Lucian Bode: Programul de guvernare cu care ne vom prezenta în comisii a suferit câteva modificări la componenta transporturi

Replica API 2 martie 2020 | 00:00 303

Lucian Bode

Ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, la Reghin, că programul de guvernare, care va fi prezentat în comisiile de specialitate din Parlament probabil săptămâna viitoare, a suferit o serie de modificări la componenta transporturi.

"Programul de guvernare cu care ne vom prezenta, probabil săptămâna viitoare, în comisiile de specialitate din Parlament, a suferit câteva modificări la componenta transporturi, infrastructură şi comunicaţii, pentru că, de la ultima audiere în Parlament, lucrurile au evoluat pe două componente. Comisia Europeană a aprobat cererea noastră de ajutor de salvare pentru compania Tarom şi lucrurile intră într-o altă etapă a eficientizării, a restructurării companiei, pe de altă parte, Comisia Europeană a dat o comunicare în ceea ce priveşte CFR Marfă, unde trebuie să ne conformăm cu acel ajutor de stat dat ilegal în 2013, de către Guvernul Ponta. De asemenea, am preluat de la Comisia Naţională pentru Prognoză toate acele proiecte pe care fosta guvernare încerca să le facă într-un parteneriat public-privat greu de imaginat în orice parte a globului, am anulat printr-o ordonanţă de urgenţă acel demers şi le-am preluat la Ministerul Transporturilor şi le vom implementa", a declarat Lucian Bode, potrivit Agerpres.

Ministrul a precizat că îşi doreşte ca acest program pe componenta de transport, infrastructură şi comunicaţii să fie implementat şi că prin programul de guvernare au fost asumate lucruri pot fi realizate până la alegeri.

"Îmi doresc să implementăm acest program pentru că, în cele trei luni şi jumătate-patru luni de când suntem la Palatul Victoria, pe componenta de transport, infrastructură şi comunicaţii, din cele 64 de măsuri, 54 au fost realizate total sau parţial. Aşadar, s-a schimbat modalitatea în care abordăm toate angajamentele noastre, am luat proiecte în diferite stadii de blocaj le-am deblocat, acolo unde s-a reuşit le-am finalizat şi le-am dat în trafic - autostrada Lugoj-Deva, lotul III - sau, unde erau blocaje în implementarea marilor proiecte de infrastructură de transport, le-am deblocat şi merg înainte. Ne-a asumat prin programul de guvernare numai lucruri care suntem convinşi că le putem realiza până la alegeri", a afirmat Bode.

În privinţa viitoarelor audieri ale miniştrilor desemnaţi din comisiile de specialitate ale Parlamentului, Lucian Bode a precizat că aceştia nu au de ce să aibă emoţii.

"Suntem pregătiţi de orice fel de audiere, aţi văzut că stăm cât este nevoie, 2-3 ore, pentru că suntem corecţi cu românii, le spunem ce am găsit şi mai ales cum vrem să facem sau ce vrem să facem. Nu i-am minţit şi, dacă suntem cinstiţi cu cei care ne urmăresc activitatea, nu avem de ce să ne facem emoţii la întrebările unor politruci, mă refec la cei de la PSD, care adresează întrebări doar de dragul de a se afla în treabă şi de a-i vedea familia la televizor cum pun întrebări. Nu ne este frică de nicio audiere, avem o echipă guvernamentală foarte bine pregătită", a mai susţinut Lucian Bode.

Ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a participat, sâmbătă seara, la lansarea candidatului PNL la Primăria municipiului Reghin, Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272