REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Lucian Bode vorbește despre pensionara de lux din MAI: Dacă asta este cea mai mare problemă îi voi solicita să renunțe

Lucian Bode vorbește despre pensionara de lux din MAI: Dacă asta este cea mai mare problemă îi voi solicita să renunțe

Replica API 5 martie 2021 | 21:29 2107

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost întrebat, miercuri seară, despre numirea Irinei Alexe, pensionar din MAI, în funcţia de secretar de stat şi a afirmat că dacă pensia specială pe care o încasează aceasta este singura problemă, îi va solicita să renunţe la una dintre cele două. ”Sunt convins că, atunci când va avea posibilitatea legală, va face acest lucru”, a afirmat Bode, precizând că propunerea pentru numirea acesteia a fost făcută în cadrul coaliţiei de către PLUS, scrie stiripesurse.ro

Lucian Bode a fost întrebat, miercuri seară, la Realitatea PLUS, despre numirea Irinei Alexe în funcţia de secretar de stat la MAI şi a afirmat: ”Doamna Irina Alexe a fost numită secretar de stat în MAI. Numirea şi eliberarea seretarilor de stat este atributul primului-ministru (...) Suntem într-un guvern de coaliţie şi în acesta ministerele au fost negociate între parteneri, iar poziţiile de secretari de stat de asemenea. USR PLUS, mai exact PLUS, a venit cu această propunere”.

Bode a prcizat că îşi doreşte secretari de stat competenţi şi, dacă pensia secială este singura problemă a Irinei Alexe, îi va cere să renunţe la pensie sau salariu, informează News.ro.

”Dacă cea mai mare problemă pe care o are doamnei Irina Alexe este pensia pe care o încasează eu spun astăzi public, fără să mă consult cu domnia sa, că îi voi solicita să renunţe la una dintre cele două – la pensie sau la salariu. Sunt convins că, atunci când va avea posibilitatea legală, va face acest lucru şi va renunţa la pensie şi va rămâne la indemnizaţie. Suntem în coaliţie şi ne asumăm toate numirile, indiferent din partea cărui partener vin”, a mai declarat Bode.

Acesta a adăugat că ”evaluarea unui secretar de stat trebuie făcută în baa activităţii, nu a eventualelor chestiuni din trecutul său”.

Potrivit Hotnews, Irina Alexe s-a pensionat în 2016, la 42 de ani, iar la momentul acela avea o pensie specială de 13.000 de lei.

Recent, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că se lucrează la un proiect de lege, astfel încât să nu se mai poată cumula pensia cu salariul de la stat.

”Acest proiect încurajează mult munca în sistemul public, menţinerea în viaţa activă şi respectarea unui principiu firesc, unui principiu moral – să nu poţi să cumulezi două surse publice de venit în acelaşi timp”, a explicat Turcan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Corect. Si nu mai trebuie sa existe in Romania categorii profesionale care sa aiba interzise sau restranse drepturi constitutionale: de libera circulatie, de a fi ales, de asociere in sindicate, de a face greva, de a detine societati comerciale, de a avea al doilea loc de munca, de a dispune de timpul liber, de inscriere intr-un partid politic, etc.!
1
0
Poate gasesti vreun general dela pensie ,sal numesti pe functia libera,nu conteaza poate fi ,o cunostinta,o rubedenie,vreo amica,la pnl,se poarta acum e vremea transparentei,cel putin de ochii lumii.
0
0
Toti pensionari care au o pensie care nu are ca baza de calcul doar contributivitarea beneficiaza de o lege speciala nu este ca celelalte pensii,asa ca termina cu manipularile ma A.P.Vistule,militanule,judecatorule sau ce-oi fi,nu o mai da la intors de parca nu ai inteles ce a spus ministru,pentru ca prost nu pari ci imbarligator adica si mai rau.
3
1
DOCUMENTATI-VA VA RUGAM DACA MAI SUNT TARI IN EUROPA CARE ISI PENSIONEAZA CADRE MILITARE SI POLITISTI LA 42 DE ANI,CRED CA AR FI UN MARE REALIZARE SA STIM CATE TARI AU SISTEMUL ASTA SI MAI ALES VARTA ASTA DE PENSIONARE
5
1
Iesirea la pensie inseamna ca omul este obosit, bolnav, terminat sau stagiul complet de contributie la limita de virsta. Daca te angajezi iar intr-un loc unde esti solicitat la maxim, mceva nu se potriveste cu logica pensionarii...
5
1
Baaa, esti nebun?!... tu-ti dai tu seama firicel cata tuica si bere po sa cumpar cu 13000 lei. Vreau!
5
1
Destui comisari la 35 ani.....va dati seama...jenant...
8
2
Incaseaza o pensie militara nu speciala. Dl ministru nu stie sa faca diferenta intre cele doua. Pensia ocupationala sau militara nu este acelasi lucru cu pensia speciala. Atentie Bode nu incurca sula cu prefectura. Toata lumea stie ca este protejata bubosului Ciolos dar asta nu schimba nimic.
6
4
Cica"daca asta este cea mai mare peoblema"mai ministrule,tu nu iti dai sema ca iei la mischto o lege buna data chiar de P.N.L.sau ai facut declaratia asta intentionat?,pe de alta parte inainte nu ieseai la pensie tocmai dupa ce ai acumulat ceva experienta in munca si nici nu existau coloneii la 40 de ani,acum sunt si generali la varsta asta.
9
2
Zau Bode ? Ne iei la misto, cu cea mai mare problema?
9
2
Corect! Sa aleaga: pensia sau salariul ! Auzi, pensie la 42 de ani: de batranete, de HAMDICAP ??!! iNCREDIBIL !!... cand abia la aceasta varsta este buna de munca in plina maturitate si putere. Bugetarii se pensioneaza intre ei.. LA STATUL DEGEABA, da. Mai este si politaiul ala guraliv, pe la toate televiziunile, fara masca - fratele sosoacai - cica e bolnav, dar LATRA ca o moara hodorogita, vorbeste peste altii..... acum mare parlamentar.... deci, DESPRE CE VORBIM ?? De inechitati, de NEDREPTATI, de aberatii, de hotii si furtisaguri din banul public. De CE si Pana CAND ?! Da, este......
16
1
Aici prima problema e pensia speciala in sine, terminati ba cu ele , in nici o tara din Europa nu s a vazut asa , si pensie de la 42 de ani!Astea s inventate se securism pt ei insisi!
9
2
pensionarea la 42 de ani este o flegma in ochii celor care se pensioneaza la 65 !
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614