REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Lucrările de consolidare a malului din zona localităţii Cumpăna, la un pas să fie SISTATE?

Lucrările de consolidare a malului din zona localităţii Cumpăna, la un pas să fie SISTATE?

Replica API 28 ianuarie 2020 | 00:09 564

Probleme tehnice

Probleme tehnice

În mai 2019, în localitatea Cumpăna din județul Constanța, o porțiune de aproximativ 30 de metri din strada Dunării s-a surpat, reprezentând un adevărat pericol pentru locuitorii din acea zonă care erau disperați.

Mai exact în data de 2 mai a.c., au apărut primele semne ale alunecărilor de teren, astfel că, circulația rutieră de orice fel pe strada Dunării, tronsonul cuprins între strada Prelungirea Canalului și strada Ștefan cel Mare a fost oprită. A doua zi însă falia de aproximativ 150 de metri lungime și 10 metri înălțime s-a mai lăsat o bucată amenințând să ajungă la casele din zonă. La momentul respectiv pentru stoparea fenomenului, soluția a fost să se execute șanțuri cu utilaje de construcții.

Problema a fost ridicată încă din anul 2018 de către primarul localității Mariana Gâju care a înaintat mai multe adrese către Administrația Canalelor Navigabibe dar și către Ministerul Transporturilor.

Pentru stoparea fenomenului de alunecare, autorităţile au luat măsuri, firma ABC VAL SRL fiind cea care se ocupă de lucrările de reparații.

Lucrările, la un pas de a fi sistate?

Lucrările, însă, se desfăşoară într-un ritm mai lent, din pricina unor probleme tehnice, a spus Daniel Georgescu, pentru Replica de Constanţa. "Se lucrează într-un mai lent, nu se mai toarnă 3 piloţi, se toarnă doar unul. Sunt probleme tehnice dar, la momentul acesta, se lucrează, nu s-au sistat lucrările", a declarat Georgescu.

Există, însă, o situaţie incertă întrucât, la Primăria Cumpăna, ACN a transmis o informare potrivit căreia lucrările se sistează, întrucât se aşteaptă bani de la buget, lucrările fiind executate până acum din resurse proprii.. De altfel, şi constructorul a primit aceeaşi informare. Însă, contactate telefonic, autoritățile susțin că lucrările continuă, într-un ritm la lent, dar continuă.

Primarul din Cumpăna, Mariana Gâju, a declarat pentru Replica. "Nu cunosc problema cu banii, cert este că nu s-au sistat lucrările, se lucrează".

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In nasu tribunalului in sptele lui se distruge istoria si nimeni nu face nimic pe spagi se construieste acolo
11
0
Ma jogodiilor dar cand s-a lucrat mincinosilor ca nu s-a miscat o lopata animalele dracu
12
0
abece val nu se ocupa pe langa biscuiti si de ranfularea oilor !!! Cat a costat pana acum privitul in rapa si proptitul in lopata futu-va-n gat de hoti ordinari !!! Muie abece, muie gaju !!! Cu cacat !!!
14
0
Daca nici camd a fost prietena ei premier nu a putut, de acum incolo va fi varza!
12
1
Gaju ai dat o gramada de bani pe spectacol hoato. Faci afaceri cu tiganii borati din Cumpana.
19
0
Javra e primarita asta, dar bani pentru spectacole are? O comunista notorie!!
23
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369