REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Lucrările de la Aeroportul MK vor fi supravegheate de o firmă sancționată de Ministerul Transporturilor

Lucrările de la Aeroportul MK vor fi supravegheate de o firmă sancționată de Ministerul Transporturilor

Andreea VREJOIU 14 aprilie 2023 | 00:00 2862

Una dintre firmele trecute de Ministerul Transporturilor pe lista rușinii, după ce a abandonat proiecte de infrastructură pe bani publici pe care le câștigaseră la licitație, a fost angajată de Aeroportul Internațional ,,Mihail Kogălniceanu” Constanța să supravegheze lucrările pentru realizarea lucrărilor de modernizare a balizajului luminos. Este vorba despre societatea Consitrans SRL, deținută de Eduard Hanganu. Firma este cunoscută pentru numeroasele sale contracte cu statul, de pe urma căruia a încasat zeci de milioane de lei. Consitrans este însă la fel de cunoscută și pentru faptul că s-a aflat în vizorul DNA pentru fapte de corupție, precum și pentru Autostrada Sibiu - Orăștie, care a fost  proiectată de ea și care s-a prăbușit la scurt timp după inaugurare.

Lucrarile de la Aeroportul MK vor fi supravegheate de o firma sanctionata de Ministerul TransporturilorEduard Hanganu

Societatea Națională Aeroportul Internațional ,,Mihail Kogălniceanu” Constanța SA a atribuit recent un contract privind ,,serviciile de supraveghere tehnică a lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Upgrade balizaj luminos PDA”. Contractul a fost semnat în cursul zilei de 12 aprilie a.c. și are o valoare de 214.432,93 lei, fără TVA. Banii vor merge la societatea Consitrans SRL București, deținută de afaceristul Eduard Hanganu.

Lucrarile de la Aeroportul MK vor fi supravegheate de o firma sanctionata de Ministerul Transporturilor

Consitrans SRL a raportat pentru 2021 afaceri de 32,4 milioane lei și un profit net de 693.000 lei, cu 169 de angajați, precum și datorii de 14,3 milioane lei. Firma deținută de Eduard Hanganu este cunoscută pentru numeroasele sale contracte cu statul, de pe urma căruia a încasat zeci de milioane de lei. Consitrans este însă la fel de cunoscută și pentru faptul că s-a aflat în vizorul DNA pentru fapte corupție, precum și pentru Autostrada Sibiu - Orăștie, care a fost proiectată de ea și care s-a prăbușit la scurt timp după inaugurare.

Lucrarile de la Aeroportul MK vor fi supravegheate de o firma sanctionata de Ministerul Transporturilor

Consitrans, pe lista rușinii realizată de Ministerul Transporturilor

Recent, Consitrans SRL a fost trecută de Ministerul Tranporturilor pe ”lista rușinii”, unde apar proiectanții și constructorii din România care au abandonat proiecte, deși au câștigat licitații pentru realizarea acestora. ”Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis primele certificate negative intermediare în baza noii legislaţii a achiziţiilor publice, acesta fiind un semnal de alarmă de care trebuie să ţină cont toţi antreprenorii care nu respectă termenii contractuali”, transmitea în iunie ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cicaa din cauza, na too ,, nu e zboruri,,, civile... nu are ei loc see mane vra..?
1
1
Atat de mult deranj pentru un aeroport inexistent...Aeroporturi adevarate avem la Cluj...Brasov...Bacau...Craiova...Pe aeroportul de la Kogalniceanu zboara doar tintarii....!
1
0
Stimata duduie nu exista in Ro aeroportul MK...Învață limba r*mână și nu mai dați prescurtări de analfabeți tip...sug i pw lla s.a.
1
1
Daca mai sunt ceva c***e dornice sa se angajeze, sa ma contacteze. Conditia este sa aibe catel si sa s**a o poatza mica mica. Barcaru o mai foate pe Nusa ?
3
0
Atat timp cat o sa fie director porcul de Artagea, aeroportul o sa aiba curse internationale mai putine ca autogara din Tomis 3.
6
2
Nu inteleg de ce se arunca cu noroi in singura firma romaneasca de consultanta pe infrastructura. Oamenii astia sunt efectiv cei care au proiectat si construit ceva in tara asta. Daca au contracte cu statul nu inseamna ca sunt abonati, le castiga din licitatii publice pe seap. Au si clienti privati. Succes in proiect, ce sa le urez!
4
4
vai de mama lui de aeroport, se zboara doar in kongo, clujul are 20 de destinatii externe, si 3 mil, de calatori anual, la noi , e 1000.. pe luna, rusineee, poarta litoralului ,,roma nika,,
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468