REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Lucrările de reabilitare la Spitalul Judeţean se derulează greu din cauza preţurilor la materialele de construcţii

Lucrările de reabilitare la Spitalul Judeţean se derulează greu din cauza preţurilor la materialele de construcţii

Redacție 4 octombrie 2022 | 00:00 188

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea, Horia Teodorescu, se arată îngrijorat de modul în care se derulează lucrările de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) şi spune că în următoarea perioadă se va lua o decizie pentru a scădea riscul de a pierde fonduri europene.

Teodorescu a declarat că investiţiile la SJU, finanţate din fonduri europene, se derulează "destul de greu" din cauza preţurilor la materialele de construcţii, scrie Agerpres.

"La investiţia mare, lucrările se derulează destul de greu. Chiar încep să mă îngrijorez şi asta datorită unor disfuncţionalităţi date de creşterea preţurilor. Preţurile au luat-o în aer, devizul şi finanţarea au fost strânse şi simt că cel care a câştigat licitaţia este încorsetat de ofertă. El a făcut oferta înainte de explozia preţurilor", a afirmat preşedintele CJ.

El a mai spus că în următoarea perioadă se va lua o decizie cu privire la acest proiect.

"La spital încă se optimizează anumite lucruri din proiect, dar nu sunt satisfăcut de ritmul lucrărilor. (...) Cred că într-o săptămână sau zece zile vom vedea care este formula de lucru sau ce decizie importantă trebuie să luăm pentru a diminua cât mai mult riscul de a pierde fondurile europene", a precizat Horia Teodorescu.

La jumătatea anului trecut, preşedintele CJ a anunţat începerea activităţilor premergătoare demarării lucrărilor de reabilitare şi extindere a Spitalului Judeţean, valoarea totală a lucrărilor fiind anunţată la aproximativ de 43 de milioane de euro.

Potrivit acestuia, la SJU, instituţie din subordinea CJ, se derulează lucrări în valoare totală de circa 60 de milioane de euro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272