REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Lucrările la Gara Constanţa, şanse mici să fie gata până la termen. VIDEO

Lucrările la Gara Constanţa, şanse mici să fie gata până la termen. VIDEO

Replica API 9 mai 2020 | 00:00 2466

Termenul limită de finalizare a lucrărilor de reabilitare ale tunelului pietonal și ale liniilor I-IV din Gara Constanța se apropie de final. Termenul de predare al lucrării este 15 mai, astfel că activitatea pe șantierul din gară este din ce în ce mai febrilă. Dacă lucrările la liniile 3 și 4 sunt terminate, nu același lucru se poate spune despre restul proiectului.

Termenul de finalizare este 15 mai

Lucrările au început în noiembrie 2019, termenul de finalizare al acestora fiind al doilea semestru din 2020. Cu toate că termenul de predare se apropie cu repeziciune, lucrările par a fi încă la început.

Astfel, câteva echipe de muncitori se ocupă de reabilitarea liniilor 1 și 2, în timp ce în pasajul pietonal încă sunt montate câteva schele, semn că muncitorii încă mai au de lucru.

”Tunelul ar trebui să fie gata până în data de 15 mai, și mai sunt liniile 1 și 2 care ar trebui terminate până în data de 15-20 iunie. Noi, odată cu tunelul, am vrut să reparăm și liniile de deasupra, pentru că, dacă nu făceam asta, odată cu trecerea timpului exista riscul să se degradeze iarăși tunelul. Noi am vrea să terminăm totul până în 1 iulie pentru că atunci se preconizează că ar începe sezonul.” a declarat pentru ziarul Replica, Dorin Maer, directorul CFR Infrastructură Constanţa.

Contractul a fost atribuit societății Wiebe România SRL

Vă reamintim că societăţii Wiebe România SRL i-a fost atribuit contractul ”Reparaţie capitală tunel pietonal km 224+883 din staţia CF Constanţa – proiectare şi execuţie”. CFR SA a informat că Sucursala Regională CF Constanţa a început programul de reparaţii capitale la tunelul pietonal (460 mp) şi la liniile 1, 2, 3 şi 4 din Gara Constanţa.

Lucrările de reparaţii capitale la tunelul pietonal presupuneau etanşarea tunelului prin injecţii intramurale la extrados, tratarea fisurilor şi crăpăturilor prin injecţii cu răşini poliureatanice elastice, repararea rampelor scărilor de acces în tunel (de la peroanele liniilor 2-3 şi 4-5), placarea pereţilor tunelului şi ai scărilor cu faianţă pe o înălţime de doi metri, zugrăvirea acestora şi a tavanului cu vopsea lavabilă, placarea treptelor/contratreptelor cu gresie ceramică, montarea benzilor de atenţionare la marginea treptelor, montarea de rigole pentru scurgerea apelor şi a unei camere de pompe (la baza scărilor de la peronul liniilor 4-5) şi montarea de instalaţii electrice noi.

Video 1:

Video 2:

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Treaba e ca " vin" turistii pe 15 mai si vad nasoleala din gara.
0
0
Cel mai important lucru este ca se face ceva. Si poate puneti un gardian punlic adica politist local la post fix acolo sa nu devina din nou wc public acel pasaj
6
0
De ce nu se suprainalta peroanele ? In toata Europa ,chiar si la noi sunt unele pe Valea Prahovei .aici avem borduri
3
0
va rog rectificati. O asezare cu maxim 2 cai ferate operationale se numeste halta nu gara.
7
0
Bani aruncati pe proiecte de kkt. In orasele mari civilizate calea ferata si peroanele au fost puse in subteran pt castigarea spatiukui de la suprafata pt circulatie auto etc. La noi ocolesto f mullt satreci de pe bratianu pe mangaliei din cauza celor doua tronsoane de cale ferata. Pt ca la noi este si o situatie atipica: gara este pe o bucla de cale ferata!!! De ce nu se desfiinteaza una din ramuri? Rezervorele oil terminal in mijlocul orasului?! Asta inseamna strategie de primar! Nu reparatii la trotuare doar in intersectii. Trebuie un master plan al orasului.
3
1
Nu-i bai, macar sa faca treaba cum trebuie, cu manopera de calitate si cu materiale de calitate! Sa fie oameni cu simt de raspundere! Sa ne bucuram un timp cat mai indelungat de aceasta reabilitare. Sa reziste!
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272