REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Lucrătorii din domeniul sănătății, nemulțumiți de salarii

Lucrătorii din domeniul sănătății, nemulțumiți de salarii

Andreea VREJOIU 25 ianuarie 2023 | 00:00 238

Puțin peste jumătate (52%) dintre lucrătorii din domeniul sănătății cred că sunt plătiți echitabil pentru munca lor. Într-un top al industriilor, asistența medicală s-a clasat pe ultimul loc când a fost vorba de a fi mulțumiți de salariu angajații din Sănătate. Raportul privind tendințele experienței în domeniul sănătății din 2023 de la Qualtrics arată că doar 38% dintre angajații din domeniul sănătății consideră că salariul lor este legat în mod clar de performanța lor.

Lucratorii din domeniul sanatatii, nemultumiti de salarii

Anesthesia Patient Safety Foundation (APSF), o organizație asociată Societății Americane a Anesteziștilor (ASA), a lansat în această săptămână o declarație privind incriminarea erorilor medicale. APSF a spus că urmărirea penală este nedreaptă și contraproductivă, deoarece organizațiile din domeniul sănătății doresc să găsească modalități de a atenua erorile prin înțelegerea modului în care acestea se întâmplă și crearea de protocoale sau sisteme IT care pot ajuta la prevenirea erorilor viitoare. Procesul penal al asistentei medicale RaDonda Vaught, care a fost găsită vinovată de omucidere din neglijență penală și neglijență gravă a unui adult cu deficiențe, a fost contraproductiv.

Procesul lui Vaught provoacă o teamă larg răspândită în rândul asistentelor medicale și al profesioniștilor din domeniul sănătății că și ei ar putea fi urmăriți penal pentru erorile lor medicale accidentale.

Studiul a comparat alte 27 de industrii și vine într-un moment în care organizațiile din domeniul sănătății sunt forțate să ofere salarii mai mari și stimulente suplimentare pentru a-și recruta și păstra personalul.

Industria medicală se confruntă în prezent cu provocări semnificative de muncă, care au fost agravate de pandemia COVID-19. Cel puțin în SUA, angajații din domeniul sănătății se simt mai epuizați decât oricând și mulți se gândesc să părăsească cu totul industria. Doar 61% dintre angajații din domeniul sănătății din studiu au spus că intenționează să rămână la locul de muncă în 2022, în scădere cu 4 puncte procentuale față de anul precedent. Aceasta este, de asemenea, cu 3% sub media globală intersectorială.

Descoperirile subliniază cât de dificil este mediul de operare actual pentru organizațiile din domeniul sănătății și angajați. După ani de activitate în timpul pandemiei de COVID-19, angajații din domeniul sănătății au încă sarcina de a face mai mult cu resursele solicitate.

Raportul privind tendințele experienței în domeniul sănătății din 2023 a chestionat aproape 3.000 de angajați din domeniul sănătății din 27 de țări despre experiența lor, în timp ce Qualtrics a chestionat, de asemenea, aproape 9.000 de consumatori din 29 de țări despre experiențele lor din spitale și peste 7.000 de consumatori din 28 de țări despre experiențele lor cu asigurările de sănătate.

În timp ce angajații din domeniul sănătății s-au clasat pe cel mai jos rang privind satisfacția dată de salarii, asistența medicală în ansamblu este cea mai de încredere industrie la nivel global. Acest lucru este adevărat chiar dacă 74% dintre respondenți au declarat că sunt mulțumiți de experiența lor  din spitale, comparativ cu media globală interprofesională de 77%. 79% dintre consumatori au spus că au încredere în spitale.

Având în vedere lipsa de satisfacție salarială în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății, este esențial ca organizațiile să creeze valoare pentru a-și păstra personalul, dar și locurile de muncă să fie mai ușoare prin eliminarea ineficiențelor și prin proiectarea unor medii incluzive cu strategii de ascultare holistică, a menționat Qualtrics.

„Emoțiile sunt foarte mari indiferent de industria în care te afli și se amplifică atunci când lucrurile nu sunt ușoare. Frumusețea tehnologiei este modul în care poate permite o înțelegere mai deplină a emoțiilor umane prin interacțiuni, ceea ce oferă experiențe de asistență medicală digitală și personală semnificative”, a declarat dr. Adrienne Boissy, directorul medical Qualtrics, potrivit siteului healthexec.com.

Un alt clasament făcut de U.S. News & World Report arată că multe din locurile de muncă din sănătate sunt evaluate printre primele 100 cele mai bune joburi, conform 360medical.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212