REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Ludovic Orban explică: De ce sunt mai periculoase pieţele decât hipermarketurile

Ludovic Orban explică: De ce sunt mai periculoase pieţele decât hipermarketurile

Replica API 7 noiembrie 2020 | 21:27 2491

Premierul Ludovic Orban a explicat motivul pentru care se închid piețele acoperite: virusul se transmite mai ușor. Autoritățile pot deschide piețe volante, în care să vină numai producători agricoli.

Întrebat despre măsura închiderii piețelor acoperite, premierul a răspuns că decizia închiderii a venit în baza evaluărilor făcute din cercetări.

„A rezultat că piețele închise, spre deosebire de supermarket-uri, unde regulile sunt respectate cu strictețe, în piețele deschise și din cauza modului în care se manevrează marfa, și din cauza circulației aerului, și din cauza faptului că nu se respectă obligația portului măștii și alte reguli de distanțare, se transmite mai ușor”, a spus Orban.

În plus, primăriile pot organiza piețe volante pentru a permite vânzarea produselor agricole de către producătorii agricoli.

„Vreau să menționez: de către producătorii agricoli, pentru că din păcate, o mare parte din cei care desfac marfa în piețe numai producători agricoli nu sunt. Obțin certificatul de producător deși nu au muncit pământul în viața lor”.

Orban a precizat că restricțiile legat de piețe au fost luate pe o perioadă limitată, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
iar pantofii al strang pentru functia ocupata in mod abuziv.poporul s-a bucurat cand au scapat de veorica dar nici cu asta nu mi-e rusine.aud ca se autopropune miki maus adica pontake prim ministru la fel si alcoolicul basescu n-ar refuza.numai baieti unu si unu.
0
0
Orice ar incerca faptura asta sa explice merita scuipat sau ignorat. Pe orice strada din Romania,se gasesc sigur macar zece oameni infinit mai destepti decat Orban dar care au bunul simt sa nu se pretinda miezul din gogoasa si mintea luminata a neamului. Sa decazi in asemenea hal incat sa crezi ce spun insi ca Orban e o problema. Ce naiba e cu romaniema asta,a ajuns la mintea celor ce inca citesc povesti si cred in ele?
4
0
daca a-i inchis pietele osa aveti cea mai mare surpriza pe care a avuto Rominia vrodata la vot LA VOT scadeti la 6 procente
3
0
pietelor din tara e singura sursa de infectare, tigani, speculantii care tepuesc producatorii si cumparatorii, lipsa unei surse de dezinfectie, circulatia haotica, lipsa mastilor, maini si halate murdare ,lipsa v.ceurilor publice etc.aici trebue umblat!
1
0
Lasa Orbane ca la votare nu va fi aglomerat !
4
1
In viata asta nu o sa accept niciodata ca cineva cu o educatie si abilitati net inferioare mie chiar si ala prim-ministru sa-mi explice cum mintea lui ingusta vede diferente intre piete si supermarketuri bazate pe cercetari cica desi DSPurile sunt varza, nu fac anchete epidemiologice serioase iar masurile sunt luate dupa ureche. Nu am regrete, nu am votat partidul sau dar regret faptul ca sunt roman.
5
0
cunosc eu niste amarati de tarabagii cu touareg, cayene sau x5, nu spun ca nu muncesc sau ca nu le e greu dar si eu imi permiteam la fel ca ei daca nu plateam impozite si taxe 40 la suta din leafa!!!
5
2
care inchide pietele masa-i curva
3
1
functioneaza dupa regula,un exemplu maxim 200 persoane in piata,distanta 2m,masca si dezinfectat mainile la intrare,...cum iese unul,intra altul..si astfel in restaurante,magazine,..etc..au marit si programul de lucru,unii pana la orele 23,..totul se misca adaptat la situatia actuala Personal suventionat de guvern,ce informeaza la intrare ,fiecare persoana...
3
0
teoretic si practic ambele locatii sunt aglomerate ba mai periculos e in supermarchet.ce e josnic din partea matale e ca bagi in faliment fortat oamenii care au o tarabioara amarata unde isi castiga cu greu existenta.sunt de acord sa executi tiganii cu false certificate de producatori dar micii fermieri trebuiesc ajutati sa aiba omul sanse de supravietuire.sunteti din nefericire santajabili si predispusi la prostitutie morala,viziune pentru Romania zero.mai cauta prin colturile intunecate ale mintii si alte solutii reale sa ajuti romanii nu doar bugetarii si pensionarii speciali si puturosi.
6
2
oare voi va dati seama ca sunteti penibili in fata oamenilor care isi dau seama de fapt ce se intampla?? ati aruncat totul pe psd, care au mai facut cu cate ceva...cu toata coruptia lor ..iar voi ne-ati indatorat pentru 100 de ani...condusi de securisti..apropo care sunt mai periculosi si mai usor de scapat de ei...coruptii sau securistii??
10
6
De aia ca nu ai procent de la piete sau producatorii locali? Poate ar fi bine sa ti se reimprospateze memoria cu cate ceva de cand erai ministrul transporturilor?
6
2
multa muie celor care fac regulile astea tot kktt-ul ,ce plm vede pe afara copie si ei ca niste sclavi ascultatori
10
4
mai bine cumpar de la market, de ce sa le bag bani in buzunar celor care au dat spaga sa si ia certificat de producator. 10 LEI kg de rosii???
8
5
Nu va ma e rusine sa mintiti in halul asta? pai daca sunt hipermarketuri din care trebuie sa plece banii afara logic ca nu intra virusul, sta la usa, cerseste covrigi
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212