REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ludovic Orban îl ceartă pe Florin Cîțu: „Cea mai bună cale de a te elibera este să mărturisești“

Ludovic Orban îl ceartă pe Florin Cîțu: „Cea mai bună cale de a te elibera este să mărturisești“

Replica API 14 august 2021 | 19:29 1132

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat joi la B1TV că l-a deranjat atitudinea premierului Florin Cîțu în scandalul conducerii sub influența alcoolului.

Ludovic Orban

„Vă spun sincer, ce m-a deranjat la declarația domnului Cîțu este că a fost făcută publică informația. Cel care trebuia să facă publică informația era Florin Citu. Dacă Florin Citu e supărat pe cineva, ar trebui să fie supărat pe el, pentru că el ar fi trebuit să informeze opinia publică cu privire la această întâmplare. Face parte din acele părți din penumbră pe care o pot avea mulți oameni. Cea mai bună cale de a te elibera de astfel de lucruri este să mărturisești.

Mai e alt lucru care mă deranjează, faptul că anumiți colegi care mă cunosc și știu despre mine adevărul au început să arunce în spațiul public că informația a fost făcută public de mine sau de oameni din echipa mea. Este o minciună și o formă penibilă să îl faci vinovat pe președintele partidului pentru o vină pe care nu o are. În curând o să spună că eu sunt vinovat că în 2000 a fost Cîțu prins băut la volan”, a spus Ludovic Orban.

El a menționat că Florin Citu nu i-a povestit niciodată despre episodul din SUA și că, în calitate de premier, nu a fost informat de instituțiile statului de faptul că Florin Citu, la vremea respectivă, ministru de Finanțe, fusese prins băut la volan. Orban a menționat că pentru miniștri nu este obligatorie completarea formularului ORNISS care cere, printre altele, să spună dacă au săvârșit infracțiunea de condus sub influență alcoolului. „Nu știu dacă a completat acel formular”, a zis Orban despre Cîțu.

Întrebat dacă ar trebui că Florin Cîțu să demisioneze, Ludovic Orban a evitat un răspuns direct.

„Demisia este un act unilateral. Dacă ar fi să îi cer demisia, în prima faza nu aș face-o public, aș face-o între 4 ochi, că așa e normal între colegi”, a indicat liderul PNL.

Orban a menționat că orice om politic are obligația să spună dacă are „pete, lucruri neelucidate” din trecutul său.

„Trebuie să ai garanția că omul nu poate fi șantajat, că nu i se poate arată pisica de către cineva care cunoaște lucruri negre din trecut”, a precizat liderul liberal, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fiecare pasare pe limba ei piere!
2
0
orban,betivane,tu vorbesti?vezi ca la 5 ani a furat o napolitane din alime tara!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108