REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Ludovic Orban, ipoteză interesantă privind Schengen: „Nu trebuie exclusă această posibilitate“

Ludovic Orban, ipoteză interesantă privind Schengen: „Nu trebuie exclusă această posibilitate“

A.F. 9 decembrie 2022 | 00:00 849

Președintele Partidului Forța Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, susține că neacceptarea României în Schengen reprezintă „un eșec major al actualei coaliții PSD-PNL-UDMR”. De asemenea, fostul premier îl acuză direct pe Klaus Iohannis pentru acest eșec „impardonabil”. „Nu trebuie exclusă nici posibilitatea de a ataca la CJUE decizia”, mai propune Ludovic Orban, ca plan B pentru România.

Ludovic Orban

„Neacceptarea României în Schengen reprezintă un eșec major al actualei coaliții PSD-PNL-UDMR și, mai ales, un eșec impardonabil al celui care ar trebui să conducă politica externă a țării, președintele Iohannis.

Astăzi, două țări au votat împotrivă: Austria și Olanda. Prima a votat în mod explicit împotriva României, a doua a votat contra pentru că România era la pachet cu Bulgaria. Opoziția Austriei a surprins complet oficialii români și reprezintă o schimbare de poziție care nu a fost anticipată de diriguitorii diplomației românești, care au reacționat tardiv și stângaci. Opoziția Olandei se datorează deciziei lui Iohannis de a rămâne cuplați de Bulgaria la votul de aderare la spațiul Schengen, deși se știa că Olanda nu va vota aderarea Bulgariei, deci nici a României.

Susțin și eu categoric că nici Austria, nici Olanda nu au niciun temei serios pentru votul lor împotrivă. Dar votul lor împotrivă este și rezultatul unei acțiuni ineficiente a conducătorilor diplomației românești.

Este momentul asumării publice a acestui eșec de către coaliția de guvernare. De asemenea, cineva trebuie să plătească pentru acest eșec. Simpla aruncare a oprobiului public asupra statelor care au votat împotriva aderării României nu ne folosește la nimic. Este necesară o analiză serioasă a greșelilor comise și o regândire a strategiei de aderare la Schengen. Nu trebuie exclusă nici posibilitatea de a ataca la CJUE decizia.

Este dreptul românilor să circule liber în Uniunea Europeană și obligația autorităților publice din România de a obține acest drept pentru cetățenii români, drept garantat de Tratatele UE.“, a declarat Orban, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai dreptate dar nu l-as felicita pe dnul Orban.Imi cam vine sa vomit cand ii vad pe toti care au fost la butoane ca isi dau cu parerea ca ar trebui facut asta,ca ailalta.Dar ei de ce nu au facut cand au avut puterea in mana?
1
0
Ciuca are pensie 30000 ron pe luna si noi de ce avem doar 2000 dupa 45 de ani? Ai dreptate Iohanis isi vede interesele si banii...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212