REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ludovic Orban se aliază cu USR: Am decis să atacăm Codul Fiscal la CCR!

Ludovic Orban se aliază cu USR: Am decis să atacăm Codul Fiscal la CCR!

Virgil STOIAN 21 noiembrie 2022 | 00:00 631

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Băile Felix, că Forţa Dreptei, împreună cu USR, a decis să atace la Curtea Constituţională modificările la Codul fiscal.

"Este de neînţeles că actualul Guvern a decis să crească fiscalitatea în condiţiile în care, în urma inflaţiei, au beneficiat - fără ca ei să viseze - de peste 53 de miliarde de lei în plus la bugetul de stat. La ce le trebuie bani în plus? De ce să mai ia bani în plus de la cetăţean, după ce au băgat adânc mâna în buzunarul lui prin intermediul inflaţiei, care este de fapt o taxă, este de neînţeles," a declarat, în conferinţă de presă, fostul premier Ludovic Orban.

Orban a precizat că reprezentanţii acestui partid în Parlament au votat împotriva creşterii fiscalităţii şi au sesizat Avocatul Poporului după emiterea ordonanţei de urgenţă privind creşterea fiscalităţii, dar, "din păcate, s-a demonstrat că Avocatul Poporului este Avocatul Guvernului, nu al poporului."

Fostul premier a reclamat şi faptul că PSD şi PNL şi-au încălcat promisiunile electorale, când, în campanie electorală, nu numai că nu au spus un cuvânt despre creşterea taxelor, impozitelor şi contribuţiilor, ci, dimpotrivă, au promis că nu le vor creşte. Cu toate astea, a subliniat Ludovic Orban, prin modificările la Codul fiscal, actualul Guvern creşte fiscalitatea pentru toată partea dinamică a societăţii, la care se adaugă şi "absurditatea impozitării contractelor part-time", scrie Agerpres.

"Am decis aşadar că singura cale pentru a putea opri intrarea în vigoare a acestui Cod fiscal care, practic, va pune o frână în dezvoltarea economică şi va descuraja exact românii care au iniţiativă în economie, am decis să atacăm la Curtea Constituţională pentru încălcări ale unor prevederi constituţionale, cum sunt libertatea economică, egalitatea de tratament fiscal, egalitatea în faţa legii, dreptul la muncă ş.a.m.d.," a afirmat Ludovic Orban.

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, s-a aflat duminică, în judeţul Bihor, alături de membri ai Biroului Politic Naţional, pentru a participa la evenimentul de lansare a filialei din Bihor.

Preşedintele Orban a fost însoţit de preşedintele Organizaţiei Bucureşti, Antonel Tănase, preşedintele de Cluj, senatorul Adrian Oros, vicepreşedinta partidului, deputata Violeta Alexandru, liderul de Sibiu, deputatul Constantin Şovăială, preşedintele de la Satu Mare, Ştefan Ciordaş şi preşedintele Organizaţiei naţionale de tineret, Cristian Opriş.

Organizaţia judeţeană Forţa Dreptei Bihor este condusă de antreprenorul Daniel Roşca, secretar general fiind Laurenţiu Andrei, şi are aproape 60 de membri înscrişi.

Potrivit liderului Roşca, în viitorul apropiat se va înregistra şi organizaţia femeilor din Forţa Dreptei Bihor, fiind în curs de formare şi cea a tinerilor, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa atacam, asadar.
0
0
Va luati m**e .Constitutia e suspendata
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369