REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ludovic Orban spulberă așteptările pensionarilor - majorarea cu 40% nu poate fi susținută

Ludovic Orban spulberă așteptările pensionarilor - majorarea cu 40% nu poate fi susținută

Replica API 22 iunie 2020 | 12:03 1360

Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică seară, la România Tv, că Guvernul nu va putea crește pensiile cu 40%, având în vedere că situația economică este una nefavorabilă.

„Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut, chiar în condiţiile în care eram într-o situaţie economică favorabilă. Suntem într-o criză economică, criză care a fectat veniturile la bugetul de pensii, cât şi la bugetul se stat se vede limpede că majorarea cu 40% nu poate fi susţinută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul financiar al României”.

De asemenea, întrebat dacă se aşteaptă ca noua lege privind impozitarea pensiilor speciale să fie declarată neconstituţională, premierul a precizat: ”Am văzut că este atacată şi această lege. Mi-e greu să spun ce va decide CCR. În ce mă priveşte, consider că principiul contributivităţii este principiul fundamental care va trebui să stea la baza calcului pensiilor. Problema pensiilor este foarte serioasă. (...) sistemul de pensii nu trebuie gândit pentru astăzi, pentru moment, pentru a aduce voturi în alegeri, ci trebuie gândit să fie stabil, sustenabil. Multe din iniţiativele astea vin în întâmpinarea unei nevoi reale, există o profundă nemulţumire în societate faţă de pensiile care au fost calculate pe nedrept, profitând de anumite reglementări legale care au fost folosite în mod abuziv. Este clar că nu se poate continua aşa, că trebuie găsită o soluţie în care să se creeze un echilibru la nivelul tuturor pensiilor”.

Orban s-a declarat un susţinător al pensiilor de serviciu pentru cadrele militare, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Votati-l pe Fagadau, ca vi le mareste el. De cinci ori, ca votul mamei domniei sale. Votati-l ca vi le mareste imediat din gura. Si tot prin gura o sa vi le si dea.
1
1
Dar cine spune ca trebuie sa mariti toate pensiile,maritile cu 40%doar pe alea de sub 1000 de lei si cu 20% pe cele de sub 1500 lei in ambele cazuri pensionari cu vechime completa si fara alte venituri,dupa care dati pensii doar dupa contributivitate si maxim 10.000 lei pentru ca nu poti sa ii lasi pe uni sa moara de foame si altora sa le dai milioane fiindca asa a vrut pwla parlamentarilor neocomunisti. Construiti ma piramida pensiilor de jos in sus nu cu capul jos si baza sus cum este acum.
4
1
trebuie sa fie corespunzator contributivitatii.
4
1
Intrebarea este cand a spus adevarul ?In februarie ac spunea ca bugetul a fost construit astfel incat sa fie marite pensiile si alocatiile, e drept, cu jumatate de gura. Acum chiar si cu taierea pensiilor speciale, doreste timp pentru a regandi sistemul de pensii. Asta inseamna sa stai in somaj a la long, gandesti mai greu.
0
1
Nici populatia nu mai poate sa sustina aceste lepre ordinare numite guvernanti. Jos cu ei si aruncati in lada de gunoi a istoriei.
3
2
Taiati odata pensiile speciale si toate celelalte indemnizatii date aiurea revolutionarilor, deportatilor, sportivilor, etc. Nu o mai lungiti atata. Veti ramane fara electorat. Taiati salariile si pensiile foarte mari. Plafonati tarifele notarilor, avocatilor, arhitectilor, cadastristilor care in prezent pur si simplu ne jefuiesc.
4
3
...din pacate. Inca sunt in institutiile statului nepoti, beizadele care stau pe banul public...salarii babane...lepre tinute de tatici cu influenta. Incompetenti. Din ce sa mareasca pensiile .
5
2
Pai sa.si dea demisia daca nu e in stare de nimik.apropo, nici macar nu e votat oligofrenul asta
5
3
Spune mi cu cine votezi ca sa iti spun cine esti
4
4
Asta o stiu si pesedistii, numai ca ei cer voturi de la prosti.
9
5
Dar creierele spalate nu vor intelege lucrul asta , vor vota in masa fagaduintele psd-ului..
8
6
Ar fi vai de capul nostru.
8
7
Uite asa iese iar PSD
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272