REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Lumea "are o imagine falsă despre România", a declarat Răzvan Marin pentru presa belgiană

Lumea "are o imagine falsă despre România", a declarat Răzvan Marin pentru presa belgiană

Replica API 14 februarie 2019 | 00:00 274

Lumea "are o imagine falsă despre România", a declarat Răzvan Marin, mijlocaşul echipei Standard Liege, pentru revista belgiană Sport/Foot Magazine.

"Lumea cunoaşte foarte puţin România, are o imagine falsă despre ea. Dacă mergi la Bucureşti, te îndrăgosteşti repede de oraş, fiindcă e foarte frumos, ai tot ce vrei, restaurante, malluri, seri plăcute. Problema e că ne e greu să ne vindem la nivel turistic, când avem muntele, marea etc... Puţine ţări pot spune acelaşi lucru, dar nu ştim cum să facem reclamă", a spus Marin, prezentat de revistă ca fiind "la doar 22 de ani o piesă esenţială a echipei antrenate de Michel Preud'homme".

Mijlocaşul a vorbit despre diferenţele dintre Preud'homme şi fostul antrenor, Ricardo Sa Pinto: "Sunt multe diferenţe. Există întâi una în ce priveşte personalitatea. Sa Pinto era un temperament aprins, Preud'homme e mai calm. Ca jucător profesionist, trebuie să ştii să te adaptezi în funcţie de oameni, de cluburi, trebuie să fii pregătit pentru schimbare. Pentru mine, n-a fost aşa complicat să mă adaptez la această schimbare, fiindcă la Viitorul am evoluat în acelaşi sistem de joc, un 4-3-3 sau 4-2-3-1. Am fost obişnuit cu acest tip de fotbal, de posesie, e fotbalul care-mi place. Pentru echipă a fost complicat, fiindcă în sezonul trecut noi am jucat mai direct, cu mingi lungi. De aceea a fost nevoie de timp ca să înţelegem ce vrea antrenorul să pună în practică. La început ne-a fost greu, ceea ce e normal."

"Spiritul de luptă o caracterizează pe Standard. Suporterii te iubeşti când faci un tackling, când reuşeşti o fază mai nebună, sunt alături de tine, îţi dau putere. Pentru mine, ei sunt cu adevărat al 12-lea jucător. În Anglia, suporterii merg la teatru. Trebuie să mergi în Grecia sau Turcia ca să vezi asemenea suporteri. Eram nerăbdător să joc contra lui Anderlecht, pentru astfel de meciuri joc fotbal."

Legat de viitorul său, Marin a spus: "De fiecare dată când mi se pune această întrebare, nu ştiu ce să răspund. Mi-ar plăcea să evoluez într-o zi într-un campionat mare, ca Italia, Germania, Anglia, Franţa, nu contează care, la o echipă ce vizează primele locuri. N-am un plan de carieră bine conturat, depinde de mulţi parametri. Dacă un club oferă 15 sau 10 milioane pentru mine, iar eu am ambiţia să joc pentru ei, dar Standard se opune, eu nu pot face nimic. Nu voi pleca însă pentru bani, ci ca să avansez în cariera mea. Mai târziu, vom vedea care sunt priorităţile. Acum mă gândesc însă să câştig titlul cu Standard."

Standard este pe locul 4 în clasament, la 14 puncte de liderul Genk, cu cinci etape rămase din sezonul regulat, la finalul căruia punctele se vor înjumătăţi.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212