REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 25 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6771
26.4° Constanța Marți, 25 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6771
 

Luna "Cybersecurity" la IPJ Constanța. Vizați sunt minorii!

Luna "Cybersecurity" la IPJ Constanța. Vizați sunt minorii!

Replica API 13 octombrie 2016 | 00:32 347

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța desfășoară în luna octombrie o campanie ce constă în derularea unor activități informativ-preventive destinate protecției minorilor, în domeniul criminalității informatice.

La nivelul județului Constanța se desfășoară, în luna octombrie a.c., o campanie de prevenire a infracțiunilor circumscrise crimei organizate, îndeosebi în rândul minorilor, aceasta fiind una din prioritățile Poliției Române. În acest sens, în anul școlar anterior, la nivelul structurilor de analiză și prevenire a criminalității și al celor de combatere a crimei organizate au fost intensificate acțiunile informativ-preventive în unitățile de învățământ, în domenii precum criminalitatea informatică, traficul de persoane, consumul și traficul de droguri. Având în vedere interesul manifestat de elevi și cadrele didactice pentru aceste informații, în anul școlar 2016-2017 demesurile preventive comune au fost reluate, astfel încât un număr cât mai mare de copii și adolescenți să aibă cunoștință de pericolele existente și de modalitățile de prevenire. Astfel, I.P.J. Constanța desfașoară activități în cadrul proiectului ,,Cybersecurity”, ce constă în derularea unor activități informativ-preventive destinate protecției minorilor, în domeniul criminalității informatice. Acest eveniment este corelat cu demersurile europene în acest domeniu, având în vedere că, în luna octombrie, la nivelul statelor Uniunii Europene se desfășoară o campanie destinată securității cibernetice – European Cyber Security Month - inițiată de către ENISA (European Agency for Network and Information Security). Activitățile constau în sesiuni de informare pentru elevii din școlile generale și licee, susținute în colaborare de polițiștii din cadrul formațiunilor de crimă organizată și ai structurilor de analiză și prevenire a criminalității pe teme privind siguranța pe rețelele de socializare, prevenirea pronografiei infantile, respectarea drepturilor de autor și comerțul electronic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
41394763044
5/49
27402873311
joker
13628161016