REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

LUNGOCI nu-şi dă DEMISIA de la Regia de Drumuri, dar îşi ia CONCEDIU fără PLATĂ

LUNGOCI nu-şi dă DEMISIA de la Regia de Drumuri, dar îşi ia CONCEDIU fără PLATĂ

Replica API 5 noiembrie 2020 | 00:00 3242

Lucian Lungoci, în calitate de administrator special al Regiei Autonome Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, a susţinut miercuri, 4 noiembrie, o conferință de presă online, urmată de o sesiune de întrebări. Motivul organizării acestei conferinţe a fost prezentarea raportului de activitate în perioada 2016-2020, deoarece această perioadă reprezintă momentul evaluării judeţului Constanţa. Lungoci a precizat, în cadrul conferinţei, că numirea lui în fruntea Regiei a reprezentat o provocare, un moment în care şi a asumat că va scoate instituţia din impas, aceasta aflându-se, la acel moment, în insolvenţă.

Datoriile au fost aduse la 0

Financiar, în septembrie 2016, în contul Regiei erau înregistrate datorii în valoare de 3,3 milioane de lei. La sfârşitul lunii octombrie 2020, datoriile au fost adus la zero, fiind încasaţi aproximativ 7 milioane de lei din lucrări şi urmează a fi facturate alte incasări în valoare de, aproximativ, 2 milioane de lei. Potrivit lui Lungoci, în agust 2017, comitetul creditoriu a aprobat planul de reorganizare a instituţiei, creanţa fiind de 61 de milioane de lei. În 2016, datoriile către bănci ajungeau la suma de 5 milioane de lei, în prezent, acestea au ajuns la zero. Din totalul creanţelor de 61,827 de lei au mai rămas de achitat doar 14 milioane. “La anul, în luna septembrie, Regia va ieşi din această situaţie de insolvenţă”, a declarat Lucian Lungoci.

Situaţia tehnică a R.A.J.D.P.

În 2015, R.A.J.D.P. avea contracte de leasing pentru utilaje, petru echipamente. Din cauză că nu au mai fost platite ratele, societatea de leasing a reziliat toate contractele, astfel, printr-o societate de recuperare, acestea au fost ridicate din curtea Regiei. Instituţia a pierdut 4 autoutilitare, 6 autobasculante, 5 buldoexcavatoare, dar şi altele. “În 2016 am rămas cu un parc învechit, cu utilaje achiziţionate în anii ´90”, a mai precizat Lucian Lungoci. Când situaţia financiară a devenit mai bună, a fost iniţiat un plan de retehnologizare, fiind achiziţionate 10 autobasculante dotate cu lamă, o freză de asfalt şi, în prezent, sunt livrate 7 autovehicule necesare transportului muncitorilor la punctele de lucru din judeţ.

400 de kilometri de drumuri asfaltaţi

Potrivit administratorului special al R.A.J.D.P., între 2016-2020 au fost asfaltaţi aproximativ 400 de kilometri de drumuri judeţene. Alţi 120 de kilometri de şosele se află în stare bună. “Mai avem de asfaltat 20 de kilometri de drumuri în nordul judeţului, 2 tronsoane de drum între localităţile Pantelimon şi Runcu. Acolo este o problemă cauzată de camioanele de mare tonaj care tranzitează zona. Modernizarea acestor drumuri se va realiza, cu siguranţă, la anul”, a transmis Lungoci. Pe lângă reabilitarea drumurilor, Regia s-a mai ocupat de întreţinerea podurilor şi podeţelor, de pietruirea acostamentelor, de întreţinerea indicatoarelor şi marcajelor rutiere. Potrivit lui Lucian Lungoci, în următorii ani se doreşte şi reabilitarea drumurilor judeţene care, acum, sunt de pământ ori acoperite cu piatră.

“Avem documentaţia necesară pentru reabilitarea drumurilor de pământ sau pietruite care ar putea deveni rute imortante ale judeţului”, a declarat Lungoci. La acest moment, există aproximativ 200 de kilometri de drumuri care nu au fost niciodată asfaltate.

Regia asigură locuri de muncă în mediul rural

Lucian Lungoci a mai declarat că “judeţul Constanţa trebuie să deţină această Regie. Au fost multe voci care au cerut închiderea ei, dar ea reprezintă un punct strategic. Avem oameni specializaţi, asigurăm locuri de muncă în medul rural. Profitul realizat de instituţie poate fi folosit de către CJC pentru retehnologizare ori se poate întoarce către CJ pentru finanţarea altor proiecte din judeţ”, a menţionat şeful Regiei. Cât despre iarna ce va urma, acesta a oferit asigurări că există suficiente resurse pentru ca lucrătorii să poată acţiona ca la carte.

“Avem 12 mii de tone de material antiderapant, avem 6 mii de tone de carburant, asigurate prin contract până în ianuarie 2021”, a mai explicat Lungoci.

Lungoci nu va demisiona din funcţie

În cadrul conferinţei, şeful R.A.J.D.P. a precizat că a simţit nevoia să facă public acest raport de activitate. “Am considerat că este necesar să prezint acest raport, iar dacă mi se va cere de către noua conducere a CJC, îl voi trimite către analizare. Nu îmi voi da demisia din funcţie. Până acum nu am avut niciun fel de discuţii cu noua conducere. Mă aştept ca relaţia cu aceasta să fie una corectă, normală, să continuăm lucrările începute şi să ducem la îndeplinire şi celelalte proiecte”, a transmis Lungoci. Acesta a precizat că, începând cu data de 6 noiembrie, atunci când va începe campania electorală, va întra în concediu fără plată. Amintim că Lucian Lungoci candidează la Camera Deputaţilor, aflându-se pe locul 3 pe listele PSD.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Luci ai uitat de cine a fost langa tn cand erai de 100kg,acum te ai taiat la burta sa dai bn .Ai uitat repede de la cine ai papat o paine cand ai venit la opc,cel de sus nu doarme..
0
0
Candideaza de la PSD? Mare eroare. Demisia !!!! Huoooo! Sa vina DNA, sigur gasesc ei cevaaaaaa.
3
0
si asta ca si pesedista firea .Se tin de scaunul care se clatina.
8
0
lasati ca poate se face un audit pe acolo in perioada asta
6
2
lucian e pus politic , nu el a scos regia din faliment
9
1
bai lucian , macar tu sa ai putina rusine daca ma-ta nu are si si-o trage cu uratul ala de docher dontzu... ai ajuns sa crezi ca ascensiunea ta se datoreaza calitatilor tale , bou ordinar.
8
2
Omul a scos regia din faliment. Respect si succes in continuare!
7
7
Mosnianu de la personal e seful combinatiilor,verificati activitatea acestuia.
2
2
Sa-si ia concediu permanent.
5
0
O iei si pe panarama aia de Craiu cu tine?
11
0
Crezi ca o sa te tina cei carora le ai dat contracte?
10
0
Daca Lungoci a furat mai cu fereala nu inseamna ca e un bun manager. Cand ai comenzi sigure si un buget asigurat de stat e greu sa nu ai profit. In plus Lungoci e copilu celebrului analfabet Dontu.
15
2
Imediat la drumuri judetene si experize tehnice la cei 400 de km asfaltati sa vedem daca au respectat detaliile de executie si sa vedem daca gradul de compactare este cel din hartii.
10
2
Dj223 cand dracu il asfaltati ??? 20 de ani de consiliu psd si 0 lucruri facute in zona asta
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218