REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Luni începe Bacalaureatul! La Constanţa, examenul se desfăşoară în 51 de centre

Luni începe Bacalaureatul! La Constanţa, examenul se desfăşoară în 51 de centre

Replica API 10 iunie 2013 | 00:00 100

Absolvenţii de liceu încep de luni, 10 iunie, examenul de Bacalaureat 2013. La sesiunea din vară s-au înscris peste 187.000 de candidaţi, cu 12.000 mai puţini decât în 2012. Faţă de anii anteriori, mii de liceeni nu s-au înscris la sesiunea din vară, pe motiv că nu sunt suficient de bine pregătiţi. Prima proba va consta în evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română pe care o vor suţine în Constanţa 6.132 de elevi. Examenul va începe la ora 9.00 şi se desfăşoară în 51 de centre de examen desemnate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, printre care amintim: Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân", Colegiul Comercial "Carol I", Liceul Teoretic "Traian", Liceul Teoretic "Decebal", Liceul Teoretic "Ovidius", Colegiul Tehnic "Energetic" Constanţa,Grup Şcolar "Carmen Silva" din Eforie Sud, Liceul Teoretic "Lucian Blaga", Colegiul Tehnic "Pontica", Colegiul Tehnic "Tomis", Liceul Internaţional de Informatică, Liceul Teoretic "George Călinescu", Colegiul Naţional Pedagogic "Constantin Brătescu", Grup Şcolar Industrial Energetic Cernavodă, Grup Şcolar Industrial 2 Dragomir Hurmuzescu" din Medgidia.

Subiectele de examen sunt elaborate de către Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor avea un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Rezultatele obţinute se exprimă prin niveluri de competenţă: mediu, avansat şi experimentat. Pentru sesiunea de vară se înscriu de obicei mai mulţi candidaţi, dar mai rămân elevi care sunt doar potenţiali absolvenţi sau care nu consideră că sunt îndeajuns de pregătiţi şi atunci amână pentru sesiunea din toamnă. Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa speră ca rezultatele finale ale examenului să reflecte nivelul de pregătire al elevilor. "Ne dorim ca rezultatul final al examenului de bacalaureat să reflecte cât mai corect nivelul de pregătire al elevilor şi gradul de acumulare al cunoştinţelor din cei 12 ani", a declarat, pentru "Replica", Răducu Popescu, inspectorul general.

Menţionăm că proba de evaluare a competenţelor digitale, se va desfăşura între 17 şi 21 iunie. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională a fost programată între 25 şi 28 iunie. Începând cu data de 1 iulie, absolvenţii de liceu vor intra în febra probelor orale. Noutatea examenului de bacalaureatul din 2013 este că elevii vor avea subiecte diferite, în funcţie de profil. Ministerul Educaţiei a decis diversificarea şi simplificarea subiectelor la bacalaureat anul acesta, pentru a adapta cerinţele la numărul de ore studiate la materia de examen şi la ce se predă la clasă. "În comparaţie cu anii precedenţi, în acest an, un element de noutate l-a reprezentat introducerea a două tipuri de subiecte, a căror structură a fost concepută în funcţie de filiera urmată de absolvenţi", au precizat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272