REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.6° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.6° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Lupu sprijină noua strategie de fonduri europene pentru pescuitul din Constanța. VIDEO

Lupu sprijină noua strategie de fonduri europene pentru pescuitul din Constanța. VIDEO

Replica API 17 martie 2022 | 16:22 1279

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Pescuit - Autoritatea de Management pentru POPAM, a prezentat în cursul zilei de miercuri, 16 martie a.c., noua strategie de fonduri europene pentru pescuit. Evenimentul a fost organizat la Biblioteca Județeană din Constanța, începând cu ora 11:00.

Alături de reprezentanţii asociaţiilor de pescari costieri de la Marea Neagra, la acest eveniment a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu. Acesta a vorbit în deschiderea evenimentului și a explicat ce așteptări are de la noua strategie.

Noi, la nivelul județului Constanța, ne-am propus, în primul rând, o dezvoltare durabilă care să regleze foarte bine și foarte atent mecanismele care ar trebui să se implementeze în așa fel încât o activitate tradițională combinată cu interesul turistic de punere în valoare a zonelor noastre să se regăsească în strategia de dezvoltare durabilă a județului noastru în această zonă”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

La rândul său, subsecretarul de stat, Mihail Cristian Leonov, i-a mulțumit președintelui CJC pentru sprijinul acordat.

Mulțumesc domnului peședinte pentru spijinul acordat, în special sectorului pescăresc. Eu consider că este o mare investiție și un mare ajutor pentru acest sector. Sectorul pescăresc din România se confruntă cu multiple probleme care necesită abodări deosebite, atât în planul sprijinului financiar, cât și în planul legislativ sau administrativ. În ceea ce privește programul de acvacultură și pescuit am încercat să oferim potențialilor beneficiari ai acestora o flexibilitate maximă a ceea ce oferă regulamentul european raportat la posibilitățile de implementare din România”, a declarat Mihail Cristian Leonov, subsecretarul de stat.

Gheorghe Văcaru, director general, a luat și el cuvântul.

,,Nu am reușit să avem o cale de dialog pentru a avea mai multe proiecte care să se adreseze pescuitului marin. Vrem să aflăm nevoile, măcăr o parte din ele să le rezolvăm să avem în continuare, și după ieșirea la pensie, activitate de pescuit la Marea Neagră. Programul nu este transmis la comisie, îl vom transmite într-o lună. Dacă avem niște fonduri ar trebui să construim o casă potrivită activității noastre.Intenția pe perioada viitoare, pentru că banii nu sunt suficienți să acopere toate activitatile, este sa sprijinim IMM-urile", spune Gheorghe Văcaru

Acesta a mai adăugat că ”intenția din perioada viitoare, pentru că banii nu sunt suficienți să acopere toate activitățile, este să sprijinim IMM-urile."

Managerul public, Eduard Diaconeasa, a prezentat câteva aspecte ale noii strategii.

" Suntem aproape de finalizarea proiectului de program, urmează să-l trimitem la comisie și comisia să-l aprobe. Ca alocare financiară pentru acest proiect este suma de 232 milioane de euro. Pentru infrastructura pescărească, se va moderniza portul de la Midia și se vor construi sau moderniza locuri de debarcare și adăposturi pescărești. Se acordă sprijin pentru identificarea, colectarea și predarea deșeurilor și echipamentelor de pescuit abandonate. Se organizează cursuri de instruire pentru avacultori. Se vor susține firmele care furnizează servicii de mediu. Avem intervenție a măsurilor de piață, care se referă la organizarea lanțului comercial, inclusiv lanțului scurt. Se va lucra la promovarea consumului de pește. Acordăm un sprijin pregătitor pentru înființarea unui grup de lucru în zona pescărească, pentru întărirea capacității activității a FLAG”, a precizat Eduard Diaconeasa.

A.V., M.O.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212