REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Luxten se luptă să pună mâna pe un nou contract pentru întreținerea iluminatului public din Constanța

Luxten se luptă să pună mâna pe un nou contract pentru întreținerea iluminatului public din Constanța

Andreea CONDURACHE 16 octombrie 2023 | 00:00 1259

Primăria municipiului Constanța a lansat în cursul zilei de vineri, 13 octombrie a.c., o procedură simplificată de licitație în vederea contractării unei societăți care se să ocupe de lucrările de reparații pentru menținerea și întreținerea sistemului de iluminat public. Valoarea totală a contractului este de 6.247.766 de lei, fără TVA. De menționat este și faptul că ultimele contracte au fost atribuite societății Luxten Lighting Company SA, deținută de mai mulți afaceriști cunoscuți.

Luxten se lupta sa puna mana pe un nou contract pentru intretinerea iluminatului public din Constanta

Primăria Constanța a lansat un anunț de achiziție publică pentru lucrări de reparaţii pentru menţinerea inclusiv întreţinerea sistemului de iluminat public din municipiul Constanţa. Achiziția a fost lansată în cursul zilei de vineri, 13 octombrie a.c., iar valoarea estimată a contractului este de 6.247.766 de lei, fără TVA. Potrivit anunțului, în descrierea achiziției se menționează, ,,achiziţia lucrărilor de reparaţii pentru menţinerea, inclusiv întreţinerea sistemului de iluminat public în municipiul Constanţa precum şi a locurilor de consum care alimentează consumatori aparţinând inventarului bunurilor din domeniul public/privat al municipiului Constanța, racordarea la curent electric a evenimentelor finanțate de municipiul Constanța cât și întreținerea postului de transformare 20/0,4 kv proprietatea municipiului Constanța”.  Mai mult decât atât, procedura a fost lansată ca urmare a uzurii elementelor component ale sistemului de iluminat publicat, a vandalismului și accidentelor.

Luxten se lupta sa puna mana pe un nou contract pentru intretinerea iluminatului public din Constanta

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 30 octombrie a.c..

Luxten Lighting Company a pus monopolul pe iluminatul din Constanța

Luxten Lighting Company pare că a pus monopolul pe iluminatul public din municipiului Constanța. Și, nu de ieri, de azi, ci de foarte mulți ani, de pe vremea PSD. În 2018, municipalitatea a pus la bătaie nu mai puţin de 5.523.210,07 lei cu TVA, echivalentul a peste un milion de euro, pentru luminiţele de sărbători. La fel și în 2019, dublu față de alte mari orașe din țară, dar și în 2021 și 2022. Și în acest an, Luxten se arată interesată de iluminatul public de sărbători, contract cu o valoare de 3.599.139 de lei fără TVA.

Luxten se lupta sa puna mana pe un nou contract pentru intretinerea iluminatului public din Constanta

Societatea a înregistrat în anul 2022 o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de lei, un profit net în valoare de 970.038 de lei, dar și datorii de peste 4,7 milioane de lei. Compania a fost înființată în anul 1993 de către Zoltan Boszormenyi care și-a vândut acțiunile, în 2003, către Rădulescu, Pepenică și Moica.

În prezent, asociați în cadrul societății îi regăsim pe Claudiu Nicolae Rădulescu, Ionel Pepenică, Monica Maria Bucur și Silvian Șerbănescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia nu au pic de rusine ..niste ageamii ! Chiar nu circula noaptea pe trotuarele bulevardelor orasului ? Cel mai in bataie de joc sistem de iluminare a trotuarelor ,lampile ori sunt prea sus amplasate ori becurile sun puse la misto .Daca nu au ingineri sa-si inchida afacerea .In viata lor au auzit de fluxul luminos necesar unei anumite suprafete pentru a nu-si rupe omul gatul ?De oamenii primariei ce sa mai ne miram ,habar nu au ce sa ceara ,ei stiu doar ce sa primeasca
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468