REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Macron poartă din nou masca sanitară în public: 'Este nevoie de o revenire la obiceiuri'

Macron poartă din nou masca sanitară în public: 'Este nevoie de o revenire la obiceiuri'

A.F. 10 decembrie 2022 | 00:00 693

Preşedintele francez Emmanuel Macron a purtat din nou în public o mască sanitară joi şi a spus că este nevoie de o "revenire la obiceiuri" în faţa unei noi recrudescenţe a pandemiei de COVID-19, "pe bază de voluntariat", informează AFP.

Emmanuel Macron

"Urmez recomandările ministrului meu", a declarat preşedintele francez, alături de ministrul Sănătăţii, Francois Braun, care a purtat şi el o mască sanitară în timpul unei deplasări la Poitiers, un oraş din partea central-vestică a Franţei, scrie stiripesurse.ro.

"În faţa recrudescenţei pandemiei (...), cred că ar fi bine să facem puţină pedagogie, pentru că nimeni nu mai vrea să revenim la obligaţiile generalizate" , a continuat şeful statului francez, potrivit Agerpres.

"Este şi un fel prin care ne reluăm obiceiurile pe bază de voluntariat, precum şi spiritul responsabilităţii", a subliniat Emmanuel Macron.

În faţa unui al nouălea val de COVID-19, căruia i se adaugă epidemii de gripă şi de bronşiolită, Guvernul de la Paris refuză deocamdată să adopte măsuri obligatorii, dar nu exclude posibilitatea de a îşi înăspri poziţia privind purtarea măştii sanitare dacă situaţia epidemiologică o va impune.

Duminică, ministrul francez al Sănătăţii a lansat "un apel solemn" compatrioţilor săi, îndemnându-i pe cei mai fragili dintre ei să se vaccineze împotriva COVID-19 în faţa acestui nou val al pandemiei.

În Franţa, primele opt valuri epidemiologice au adus o anumită imunitate a populaţiei generale, în mare parte vaccinată cu schemă completă, dar care înregistrează întârzieri în ceea ce priveşte vaccinările cu cel de-al doilea booster anti-COVID-19. Deşi numărul total al pacienţilor spitalizaţi a rămas inferior în comparaţie cu cele mai înalte niveluri observate de-a lungul acestui an, noua recrudescenţă a pandemiei riscă să afecteze un sistem naţional de sănătate aflat deja în dificultate.

Pandemia de COVID-19 a provocat peste 158.000 de decese în Franţa şi peste 6,6 milioane de victime la nivel mondial, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu ma uit la Las Fierbinti nu ma m-ai interesează covidu. Sti ce zic? Sti s-au nu sti?
0
0
Indemn rational si de bun simt dar inutil pentru cel putin 50% din orice populatie inculta si adepta a teoriilor conspiratiei, antivax si antirestrictii care ignora cu nesimtire ca inca se moare de covid in aceste zile chiar daca numarul mortilor este mult mai mic, iar bolnavii cronici si batranii, adica cca 30% din orice populatie, este si acum la risc chiar daca variantele existente sunt mult mai blande; asta este democratia - majoritatea lipsita de educatie si bun simt impune regulile
2
1
f**u-te-n gura de precaut cu botnița ta cu tot!
2
2
Lipsa energiei forteaza statele sa impuna restrictii pentru a reduce consumul. Majoritatea medicilor sunt varza.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218