REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.7° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Mădălin Voicu, reclamat la CNCD: “Este tendenţios ca eu să fiu declarat antisemit”

Mădălin Voicu, reclamat la CNCD: “Este tendenţios ca eu să fiu declarat antisemit”

Replica API 10 decembrie 2014 | 00:00 118

Deputatul de Constanţa, Mădălin Voicu a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru folosirea expresiei „perciunaţi“, referitor la liderii FMI. Voicu afirmase: “Eu înţeleg că finanţele mondiale sunt conduse de anumiţi perciunaţi, dar vreau să ştiu care e avantajul meu ca ţară“. Instant, Centrul pentru Combaterea şi Monitorizarea Antisemitismului MCA România s-a autosesizat şi s-a arătat indignat de limbajul parlamentarului.

„În România secolului XXI numai persoane cu o totală lipsă de cultură, lipsă de respect de sine şi lipsă de respect faţă de societatea în care trăiesc pot să exprime astfel de opinii rasiste care denotă ignoranţă. Expresia «perciunaţi» este una dintre expresiile utilizate de antisemiţi atunci când fac referiri la evrei. (…) Conducătorii care tratează cu indiferenţă «derapajele» comise pe aceste teme devin complici la perpetuarea fenomenelor antisemite. Liderii partidelor politice care participă la conducerea României au datoria să se îngrijească de educaţia membrilor de partid”, precizează Maximilian Marco Katz, fondatorul MCA România.

De asemenea, MCA România a adus aminte cu această ocazie şi de alte două “derapaje” din cadrul PSD, Radu Mazăre „hitlerist“ şi Mihai Sturzu „antonescian“. În replică, Mădălin Voicu s-a arătat la rândul său indignat de reacţia MCA România şi susţine că tocmai el nu poate fi acuzat de remarci rasiste, însă, dacă va trebui să dea explicaţii, se va conforma.

“N-am primit nici o citaţie din partea CNCD, plus că am explicat de dimineaţă care a fost, de fapt, situaţia şi cum văd eu lucrurile. În condiţiile în care mă vor chema, o să explic din nou că mi se pare tendenţioasă bănuiala ca eu, tocmai eu, să fiu considerat antisemit. Este o chestie mult mai gravă faţă de declaraţia mea, care n-are nici o tendinţă de a fi judecată ca una rasistă sau xenofobă sau antisemită. Dar, nu m-a citat nimeni, dacă voi fi chemat mă duc şi dau explicaţii”, a spus Mădălin Voicu, pentru “Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212