REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Made în România! Un șofer a fost amendat pentru rovinietă... cu mașina aflată pe platformă

Made în România! Un șofer a fost amendat pentru rovinietă... cu mașina aflată pe platformă

Virgil STOIAN 22 martie 2023 | 00:00 11188

Situație cel puțin ciudată întâmplată pe șoselele din România. Mai exact, un constănțean, mare împătimit al raliurilor, a plecat pentru o cursă de gen, la Alba Iulia, iar mașina pe care concurează a fost transportată pe o platformă. Înainte să plece a scos plăcuțele de înmatriculare, însă doar pe cele din spate. La aproximativ trei luni de la această întâmplare... surpriză, a venit plicul cu o amendă pentru neplata rovinietei pentru mașina aflată pe platformă. „Amenda nu a fost corect aplicată însă nu poate fi anulată. Persoana amendată poate depune contestație, în termenul legal“, au declarat reprezentanții CNAIR pentru Replica de Constanța.

Made in Romania! Un sofer a fost amendat pentru rovinieta... cu masina aflata pe platforma

S.T., un șofer pasionat de raliuri, a plecat pe 19 noiembrie, spre Alba Iulia, unde trebuia să concureze. Mașina de raliu a transportat-o pe o platformă, scoțându-i în prealabil plăcuțele de înmatriculare însă doar din spate. La ora 5:30, parcă bănuind ce avea să se întâmple, a făcut o poză autoturismului, chiar pe platformă.

Made in Romania! Un sofer a fost amendat pentru rovinieta... cu masina aflata pe platforma Mașina de pe platformă și ora la care a fost făcută poza

La trei luni de la această întâmplare, S.T. s-a trezit acasă cu o amendă în valoare de 275 de lei, pentru neplata rovinietei. Până aici nimic ieșit din comun, însă surpriză... amenda era pentru mașina cu care concurează la raliu, care a fost tot drumul până la Alba Iulia, pe platformă. S.T. urmează să conteste această amendă în instanță având în vedere că legea este de partea lui, până acum nici o mașină aflată pe platformă netrebuind să plătească rovinietă. Totodată, acesta nu își explică cum de agentul constatator nu a observat că mașina era la platformă, și speră ca asemenea situații să nu se mai întâmple.

Made in Romania! Un sofer a fost amendat pentru rovinieta... cu masina aflata pe platforma Amenda primită

”Amenda nu a fost corect aplicată însă nu poate fi anulată. Persoana amendată poate depune contestație, în termenul legal”, au declarat reprezentanții CNAIR pentru Replica de Constanța

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai articol scris cu fundul ... Cum a luat numărul de la masina de concurs daca acesta era dat jos????? Basca demult se știe că softul de 2 lei al camerelor de rovigneta înregistrează și masinile de pe platforma, de aceea cam toți participanții la raliul dau numerele jos sau le astupa, asa că nu e deloc primul care își ia amenda la.masina de pe platforma ..și la cum merg lucrurile în tara asta nici ultimul.
0
0
Legea spune de vehiculele care CIRCULA pe drumurile publice. Partea aia cu termeni si definitii, plictisitoare, defineste foarte clar ce inseamna vehicul, e chestia care se deplaseaza prin mijloace proprii. Cat e pe platforma, e un bun transportat, o marfa. Bineinteles ca bugetarii de la infinita "gaura-n buget si autostrazi finalizate odata cu lansarea teleportarii" a.k.a CNAIR vor da tot felul de explicatii si fraierii vor plati. Se depune plangere pe ala pentru abuz impotriva agentului constatator si sa vezi cum se poate anula amenda.
1
0
bine ca nu se pune impozit pe prostie altfel ar trebui sa platesti sume astronomice!
3
0
Nu cumva camera a luat în colimator DOAR numărul mașinii de pe platformă a cărei taxă era mai mică ? Nu cumva intenționat conducătorul auto a procedat așa, mai ales că ... ,,a știut” să facă poza ? Cam astupat numărul remorcii de tractare , nu puișor ?
3
6
Pe de o parte nesimtitii soselelor continua sa fie nepedepsiti aspru pentru conducere agresiva,pe de alta parte se fac abuzuri . Oare de asta oamenii nu au incredere in autoritati pe care le considera ostile si nu partenere ale societatii?
3
2
SORIN TELEHOI A AVUT GHINIONUL.
0
0
Noi muncim nu gandim! Asa se intampla cand capetele patrate nu pot face un program sau sistem care sa faca distinctia intre un vehicul care ruleaza prin mijloace proprii pe asfalt si unul tractat sau transportat! Si cate alte rahaturi de genul acesta nu sunt si in alte domenii! Ti-e scarba sa mai traiesti in tara asta condusa de hoti si prrosti!
15
1
chiar asa am patit eu anul trecut. am vandut masina pentru dezmembrat,si m-am trezit cu amenda pt rovineta. Am facut contestatie , si mia fost trimisa o poza in care nu se vedea decat nr de inmatriculare. in final am platit amenda ...nu ai cu cine sa te judeci....te bati cu morile de vant
14
2
Asta chiar e abuz si nesimtire. Din moment ce prima masina, tractoare a platit rovigneta...
17
2
E simplu, numărul a fost vazut pe camera de supraveghere a traficului dotata cu soft pentru verificare plata rovigneta si amenda a fost generata automat, fara sa faca distinctia ca vehiculul nu rula pe asfalt!
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102