REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Madonna se simte ''violată'' de un articol-portret publicat în The New York Times

Madonna se simte ''violată'' de un articol-portret publicat în The New York Times

Replica API 8 iunie 2019 | 00:00 330

Madonna

Cântăreaţa americană Madonna a declarat că se simte ca şi cum ar fi fost "violată" după ce a citit un portret jurnalistic ce i-a fost dedicat în cotidianul The New York Times, artista angajându-se în acelaşi timp să continue lupta pe care o duce împotriva "societăţii patriarhale", informează AFP joi.

"Să spun că am fost dezamăgită de articol ar fi un eufemism", a scris vedeta americană într-un mesaj publicat pe contul ei de Instagram. "Jurnalista care a scris acest articol a petrecut ore, zile şi luni alături de mine şi a fost invitată într-o lume pe care puţini oameni au ocazia de a o vedea".

"Însă ea a ales să se concentreze pe subiecte triviale şi superficiale, precum etnia dublurii mele, ţesătura perdelelor mele şi comentariile interminabile despre vârsta mea, care nu ar fi fost menţionată niciodată dacă eu aş fi fost bărbat", a continuat vedeta pop, referindu-se la acel portret jurnalistic intitulat "Madonna at Sixty" ("Madonna la 60 de ani"), ce abordează toate perioadele din viaţa artistei.

"Mă simt ca şi cum aş fi fost violată", a dezvăluit cântăreaţa, subliniind faptul că este "autorizată" să facă această analogie, deoarece a fost violată în realitate la vârsta de 19 ani, la scurt timp după ce s-a mutat la New York.

Conform opiniilor sale, articolul reprezintă "o dovadă suplimentară că venerabilul NYT (cotidianul The New York Times, n.r.) este unul dintre părinţii fondatori ai patriarhatului".

"Moarte patriarhatului (mesaj scris cu majuscule, n.r.), profund infiltrat în structura societăţii noastre!", a continuat Madonna.

"Nu mă voi opri niciodată din a lupta pentru a îl eradica", a afirmat artista americană, care a împlinit vârsta de 60 de ani în august 2018. "Se pare că nu poţi să repari societatea şi nevoia ei interminabilă de a deprecia, a denigra şi a înjosi ceva despre care ea, societatea, ştie că reprezintă ceva pozitiv. În special pe femeile puternice şi independente", a adăugat Madonna în acelaşi mesaj online.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272