REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15.5° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

MAE face demersuri pentru repatrierea a 92 de cetăţeni români în contextul situaţiei din Israel şi Fâşia Gaza

MAE face demersuri pentru repatrierea a 92 de cetăţeni români în contextul situaţiei din Israel şi Fâşia Gaza

Victor ROTARU 8 octombrie 2023 | 14:31 520

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că, în coordonare cu Ambasada României la Tel Aviv şi Ambasada României la Amman, gestionează situaţia unui grup de 92 de cetăţeni români ajunşi pe teritoriul Iordaniei din Israel, care au solicitat sprijin pentru repatriere în contextul deteriorării situaţiei de securitate din Israel şi Fâşia Gaza.

 MAE face demersuri pentru repatrierea a 92 de cetateni romani in contextul situatiei din Israel si Fasia Gaza

"În contextul escaladării situaţiei de securitate din Israel şi Fâşia Gaza, urmare a demersurilor Celulei de Criză, convocată la data de 7 octombrie de către ministrul Afacerilor Externe, care activează în regim de permanenţă 24/7, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în coordonare cu Ambasada României la Tel Aviv şi Ambasada României la Amman, gestionează situaţia unui grup de 92 de cetăţeni români ajunşi pe teritoriul Iordaniei din Israel, care au solicitat sprijin pentru repatriere în contextul deteriorării situaţiei de securitate din statul Israel şi Fâşia Gaza", informează un comunicat de presă al MAE.

Potrivit sursei citate, Celula de Criză de la MAE împreună cu Ambasada României la Amman fac demersuri pentru identificarea unor posibilităţi optime de repatriere pentru aceştia prin intermediul unor companii aeriene care operează zboruri către România.

Totodată, o echipă consulară mobilă din cadrul Centralei MAE se va deplasa la Tel Aviv pentru a sprijini activitatea Ambasadei României la Tel Aviv şi a Oficiului de reprezentare al României la Ramallah.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările adresate cetăţenilor români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statul Israel, disponibile oe site-ul ministerului, la adresa: https://www.mae.ro/node/63049.

Cetăţenii români se pot adresa Ambasadei României la Amman şi îşi pot anunţa prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail amman@mae.ro şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Amman: +962 796 017 203, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468