REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

MAE: Neculăescu, la reuniunea ministerială a PaE. S-a discutat sprijinul în contextul pandemiei COVID-19

MAE: Neculăescu, la reuniunea ministerială a PaE. S-a discutat sprijinul în contextul pandemiei COVID-19

Replica API 13 iunie 2020 | 00:00 1125

Secretarul de stat pentru Afaceri strategice, Dan Neculăescu, a participat, joi, prin videoconferinţă, la reuniunea ministerială privind Parteneriatul Estic (PaE), în cadrul căreia a fost abordată tematica măsurilor de sprijin din partea UE în contextul pandemiei de COVID-19, precum şi provocările curente în materie de dezinformare, a informat, vineri, Ministerul Afacerilor Externe.

Reuniunea, organizată la iniţiativa Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell, a constituit şi un bun prilej pentru realizarea unui schimb de opinii între statele membre UE şi cu statele partenere cu privire la obiectivele viitoarei agende de priorităţi ale Parteneriatului Estic post-2020, în contextul expirării celei actuale la finele anului (Agenda 2020 - 20 deliverables for 2020).

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, secretarul de stat Dan Neculăescu a susţinut, în cadrul reuniunii, necesitatea promovării unei viziuni strategice pentru PaE, inclusiv reafirmarea interesului UE pentru continuarea susţinută a agendei de reforme în regiune, printr-o abordare mai ambiţioasă în privinţa cooperării pe dimensiunea de securitate şi posibilitatea dezvoltării unor formate specifice de integrare europeană pentru statele partenere cele mai avansate, în baza principiilor condiţionalităţii şi diferenţierii.

În contextul discuţiei pe tema sprijinului acordat de UE partenerilor din Vecinătatea Estică pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comisia Europeană anunţând în luna martie un pachet financiar substanţial adresat celor şase state PaE în valoare totală de aproximativ 963 milioane euro, partea română a salutat mobilizarea rapidă a fondurilor şi asistenţei necesare, evidenţiind şi contribuţia substanţială a României pe acest palier, prin asistenţa umanitară acordată Republicii Moldova şi Ucrainei, precizează MAE, scrie Agerpres.

Neculăescu a mai subliniat importanţa continuării demersurilor de consolidare a rezilienţei statelor din Parteneriatul Estic.

Procesul structurat de consultări pe marginea viitorului PaE a fost lansat în iulie 2019, inclusiv ca urmare a eforturilor de pe durata Preşedinţiei României a Consiliului UE (ianuarie-iunie 2019), fiind finalizat la sfârşitul anului trecut, aminteşte MAE. Concluziile au fost prezentate în cadrul unei Comunicări comune a Comisiei Europene şi a SEAE, la 18 martie, şi propun o abordare axată pe consolidarea rezilienţei partenerilor estici, dezvoltarea economică sustenabilă şi obţinerea unor rezultate concrete pentru cetăţenii din regiune.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romanu prizonier in china ,pina mai traieste,va rugam.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212