REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

MAE - referitor la manifestările xenofobe la adresa românilor din UK: Am cerut clarificarea incidentelor şi luarea de măsuri

MAE - referitor la manifestările xenofobe la adresa românilor din UK: Am cerut clarificarea incidentelor şi luarea de măsuri

Replica API 13 februarie 2020 | 00:00 355

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Londra, a solicitat Ministerului britanic de Externe şi conducerii poliţiei metropolitane londoneze să ia măsurile care se impun pentru a preveni şi sancţiona orice formă de manifestare xenofobă la adresa cetăţenilor români prezenţi în Marea Britanie.

Precizările MAE vin în urma informaţiilor conform cărora două firme româneşti din Londra au primit scrisori anonime cu conţinut xenofob.

''Din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, MAE, prin Ambasada României la Londra, a semnalat deja această situaţie Ministerului britanic de externe şi conducerii poliţiei metropolitane londoneze, cu solicitarea de a clarifica aceste incidente şi de a lua măsurile care se impun pentru a preveni şi sancţiona orice formă de manifestare xenofobă la adresa cetăţenilor români prezenţi în Marea Britanie. De asemenea, cazul a fost adus şi la cunoştinţa Reprezentanţei Comisiei Europene în Marea Britanie, având în vedere importanţa pe care Uniunea Europeană o acordă principiului nediscriminării şi protejării drepturilor cetăţenilor europeni", precizează MAE, într-un comunicat, scrie Agerpres.

Conform sursei citate, Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm orice formă de manifestare xenofobă şi discriminatorie şi, în egală măsură, încurajează cetăţenii români care s-ar putea regăsi în astfel de situaţii sau care au cunoştinţă de astfel de situaţii să informeze atât Ambasada României la Londra, cât şi autorităţile britanice competente, pentru a putea fi luate măsurile care se impun.

MAE subliniază că acest incident nu este reprezentativ pentru atitudinea societăţii britanice faţă de cetăţenii români care locuiesc şi lucrează în Marea Britanie, comunitatea românească din Regatul Unit fiind bine integrată în societatea britanică şi apreciată pentru contribuţia activă la dezvoltarea economiei şi societăţii britanice, menţionează sursa citată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Englezii trebuie tratati cu aceeasi masura, oriunde in lume.
2
1
Lichelismul si pupincurismull politrucilor care ne reprezinta tara are ca urmare o imagine tiganizata a Romaniei in lume. Faptul ca la noi clanurile interlope sunt mai tari decat autoritaatile statului si terorizeaza intreaga tara pe fond de manele si nunti in strada,arata ca romanii sunt pe cale de a se maneliza cu totul si devin o masa de indivizi adepti a tot ce este mai rau. Degeaba avem muncitori si specialist buni prin lumea asta si cativa ramasi in tara,din cauza tolerantei fata de banditi suntem luati toti ca fiind banditi. Da,poporul este de vina,poporul voteaza si alege sefimea.
2
0
l-ati votat pe iohanis, veniti acasa sa traiti mai bine !!!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212