REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

MAE: România a susţinut constant, consecvent şi proactiv întărirea angajamentului american la Marea Neagră

MAE: România a susţinut constant, consecvent şi proactiv întărirea angajamentului american la Marea Neagră

Victor ROTARU 31 iulie 2023 | 00:00 158

România a susţinut constant, consecvent şi proactiv întărirea angajamentului american la Marea Neagră, ca parte a unui efort coordonat euro-atlantic şi al partenerilor care au aceeaşi abordare, pentru asigurarea securităţii, rezilienţei şi prosperităţii regiunii, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

MAE: Romania a sustinut constant, consecvent si proactiv intarirea angajamentului american la Marea Neagra

Respectivul comunicat este transmis în contextul adoptării de către Senatul SUA a textului referitor la Strategia de securitate la Marea Neagră (Black Sea Security Act).

"MAE salută adoptarea de către Senatul Statelor Unite ale Americii, la 27 iulie, a legii privind autorizarea bugetului apărării SUA (National Defense Authorization Act/NDAA) care include şi proiectul de lege Black Sea Security Act, printr-un amendament introdus de senatorii Jeanne Shaheen şi Mitt Romney", arată ministerul român.

Votul Senatului SUA reprezintă "un nou semnal privind sprijinul puternic, bipartizan, de care securitatea Mării Negre, ca regiune de importanţă strategică pentru comunitatea euro-atlantică, se bucură la nivelul Congresului", mai precizează MAE, iar acest semnal "se alătură deciziilor importante, de conturare a unui cadru strategic de abordare a regiunii Mării Negre de către Administraţia SUA, inclusiv în urma dialogului şi consultării apropiate cu România", potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212