REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

MAFIA SICILIANĂ se mută și în zona Casei de Cultură!

MAFIA SICILIANĂ se mută și în zona Casei de Cultură!

Replica API 21 februarie 2020 | 08:41 1534

O construcție ce care ar urma să se edifice pe strada I.L. Caragiale, un imobil cu patru etaje, a furat liniștea locuitorilor din zonă. Încă de când investitorul, SC Elys Interdecor SRL, a elaborat un nou PUZ pentru zona delimitată de str. I.L. Caragiale, str. Poporului, str. Fulgerului și al. Nalbei, oamenii și-au arătat nemulțumirea față de acest proiect. Se opun din mai multe puncte de vedere. În primul rând pentru că zona se va aglomera mult mai mult de mașini, pentru că vor dispărea locuri de parcare, pentru că vor dispărea și spații verzi. De altfel, odată cu instituirea sensului unic în zonă, traficul a fost dat peste cap. Mai mult, după declararea, ca și neconstituțional, a unei prevederi din Legea 350/2001 privind modul în care s-au făcut derogări de la legea urbanismului, constănțenii spun că orice aprobare în ceea ce privește proiectul este ilegală și nulă.

”Din parametrii măriți solicitați, va rezulta o clădire cu spații comerciale la parter și aproximativ 16 apartamente, fără identificarea terenului alocat parcărilor și aleile de acces către acestea, fără precizarea parcărilor minime acoperite, fără precizarea suprafețelor verzi rămase în afara construcției și parcărilor, fără identificarea terenului alocat platformei de gunoi pentru locatari”, a precizat, pentru Replica, Asociația de proprietari BL L112 de pe I.L.Caragiale. ”Prezentarea este frumoasă, dar nu a fost menționat faptul că Primăria Constanța a transformat toate căile de acces din zona studiată în străzi cu sens unic în scopul descongestionării traficului de mașini care se desfășoară pe artera principală cu doar două benzi de circulație. În această zonă comercială s-a creat o mare aglomerare în trafic care generează cozi de câte 30-40 de mașini, din trei în trei minute, când apare culoarea roșie la semaforul de la intersecția I.L.Caragiale cu strada Theodor Burada, situație care a generat noxe insuportabile de gaze de eșapament și zgomot peste limita admisă în intervalul orar de circulație maximă 9-17 din acest perimetru. Credem că după verificarea acestor observații cu impact asupra vieții concetățenilor, trecerea de la PUZ-ul existent P+2A l noul PUZ P+4 nu va putea fi aprobată, mai ales în această zonă, vor apărea peste 30 de mașini care vor aparține noilor proprietari de apartamente, iar noii parametri solicitați POT 80 % și CUT 3 depășesc cu peste douăzeci limitele primului PUZ”, se mai plâng proprietarii.

Pe site-ul primăriei a fost postat anunțul anunț de intenție, privind elaborarea PUZ - "teritoriul delimitat de str. I.L. Caragiale, str. Poporului, str. Fulgerului și aleea Nalbei" – inițiator: SC Elys Interdecor SRL, unde vecinii sunt nevoiți să vină cu observații vizavi de modificările urbanistice. În contextul declarării neconstituțională a unei prevederi din Legea 350/2001 privind modul în care s-au făcut derogări de la legea urbanismului, Asociația de proprietari bloc L 112 se pe strada I.L.Caragiale spune că orice aprobare în ceea ce privește proiectul este ilegală și nulă.

M.P.

Citește și: În Km 4-5, MAFIA este mai mare decât în Sicilia!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai dreptate,pentru ca sefi mafiei sunt ei niste criminali dar aia cand promit ceva se tin de cuvant,la ei promisiunea verbala este mai valabila si decat un act legalizat,machidoni dincontra ei dupa ce ca nu se tin de cuvant spun"l-am facut si pe asta" adica se mandresc , si in mafie poti"sa il faci pe altul"dar cine face asa ceva isi pune copiii,sotia sau parinti in pericol adica li se intampla accidente mortale celor dragi"istetului care isi uita promisiunile".
4
0
urla puturosii care nu au fost la vot in 2016 ?
0
3
Machidonul ala prost care saptamanal valise cu bani in Italia altfel il castreaza macaronarii.
3
0
Futuva-n gura ca scoateti comentariile care nu va convin!Muie Replica!
9
1
mai repetentilor de la replica mai cititi si voi articolele inainte de a le publica,nu este articol fara greseli de ortografie
9
4
Totusi mafia siciliana nu a reusit sa destruga Italia cum au facut toti ai nostri in treizeci de ani,asa ca macaronarii au ramas cu sute de ani in urma in ce priveste conducerea tarii de maifie.
11
0
ce mafie siciliana? zona este detinuta in procent majoritar numai de machedoni, machedoni inruditi cu alti machedoni din primarie,anaf, hoteluri si restaurante... cat despre mafia siciliana....sunt machedoni care in loc sa faca puscarie au stat pititi prin afara pana la prescrierea pedepselor si acum sunt mari investitori si oameni corecti. sa fim seriosi, astia au furat de au rupt, au o gramada de acoliti si sunt mana-n mana cu rudele care ii acopera si carora le livreaza bunuri de lux furate.
29
2
Mirela Pascal, spre informarea ta in Constanta exista strada Teodor Burada, in mintea ta de spiruhatetista exista Murada...sau MU--
13
0
sicilienii sunt tiganii italiei deci cam da 01 12
8
1
Cumva tiganii din constants sunt dicilieni acum??
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920