REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Magazinele și site-urile au început să-și UMFLE prețurile pentru BLACK FRIDAY

Magazinele și site-urile au început să-și UMFLE prețurile pentru BLACK FRIDAY

Replica API 4 noiembrie 2020 | 23:16 3524

Complet atipic, Black Friday 2020 ar putea veni cu reduceri uriașe față de anii precedenți la produse de fashion sau telefoane și tablete, la laptop-uri și desigur electrocasnice. Dar oare cât de reale sunt aceste reduceri sau sunt mascate?

A zecea ediție de Black Friday din România se apropie cu paşi repezi. În mod obișnuit, pentru magazine, Black Friday sau ,,Vinerea Neagră”, eveniment ce, teoretic, se desfășoară la finele lunii noiembrie, reprezintă vânzări echivalate la o lună normală. Cei mai mulți dintre comercianți și-au anunțat deja începutul campaniilor. Spre deosebire de anii trecuți, evoluția pandemiei de COVID-19 schimbă regulile de desfășurare a Black Friday, campania desfășurându-se mai mult în partea de online.

”Reducerile” fabuloase, o mare strategie

În realitate, aceste reduceri „fabuloase” sunt doar o strategie de marketing menită să atragă cât mai mulţi consumatori într-un cerc vicios. Câteva din aceste firme măresc substanţial preţul înainte de Vinerea Neagră pentru a nu ieşi în pierdere. Dar toate aceste reduceri fabuloase nu sunt decât povești frumoase în rândul consumatorilor creduli. Potrivit site-ului compari.ro, există multe produse pe care magazinul le oferă spre vânzare la un preţ mult prea mare, reducerea fiind practic aproape infimă sau inexistentă.

Iată câteva exemple!

Deși unele prețuri por fi corecte, există și prețuri care ne pot păcăli ușor. De exemplu, conform site-ului unde se pot compara prețurile, un telefon Samsung Galaxy S10, 128GB, Black, costă 2.665 de lei, iar pe eMag este 2.843 lei redus, chipurile, de la 4.299lei . Prețul telefonului vorbește de la sine! Un alt exemplu de acest fel îl găsim tot pe site-ul eMag, unde găsim combină frigorifică Beko la prețul de 2.740 lei. Potrivit site-ului compari.ro preţul iniţial al combinei frigorifice este de 1.900 de lei.

Şi la Constanţa se practică “marile reduceri”

Un cititor al ziarului Replica de Constanța ne relatează o întâmplare asemănătoare în rândul reducerilor închipuite. Acesta afirma faptul că în urmă cu o lună de începerea campaniilor de Black Friday a achiziționat un televizor marca Samsung 50TU7092, 125 cm, Smart, 4K Ultra HD la tariful de 2.000 de lei. În weekendul trecut vizitând magazinele constănțene si-a confirmat Black Friday este o mare țeapă. Aceeași marcă de televizor, la un alt magazin intrat deja în febra reducerilor, avea prețul de 2.000 de lei, redus de la 2.500 de lei.

În concluzie, la finalul campaniei, comercianţii îşi numără câştigurile, bucuroşi că, și anul acesta, constănțenii şi-au luat ţeapă!

A.V

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar de ce nu se sesizeaza institutiile statului de drept?
1
0
Perfect adevarat aceasta constatare de inselatorie a consumatorilor.
6
0
Doar romanii nu stiu ce inseamna; BLEG FRAIER !
12
0
Stim ca oricine poate insela, o face. Din pacate,sistemul care impune sa nu spui ,sa nu dai public informatiile despre o companie sau alta ce inseala evident clientii,face ca presa sa devina inutila. La fel si daca recomanzi ceva bun,nu e bine sa o faci,ca asta inseamna reclama. Pai la dracu,de unde sa stie multi din romani,nu neaparat prosti si fraieri,cei care muncesc si nu au timp de TV si alte stiri ce sa evite? Se uita si ei cand apuca si atunci se dau reclame cu cacaturi contrafacute vandute legal si cu asa zise reduceri ale unora cu preturile umflate din vreme. Protejam minciuna?!
10
1
BLACK FRAIERday!!! LUMEA COMERCIALA CARE MINTE sti INSEALA!!
12
0
Ba da, inchizi site-ul sau iesi din magazinul in care esti mintit si nu mai calci pe acolo sau in grupul de magazine mult timp de acum in colo. Banii tai Ilie sunt cei mai valorosi, fie ca ii detii sau iei credit, banii tai inglobeaza efortul, sudoarea, stressul muncii pe care o depui. Iar atunci ca o recunostinta pentru tine insuti, cand dai rodul muncii tale pentru un obiect, sau un serviciu trebuie sa merite!...
15
0
prost e cel care da, nu cel care cere
17
0
Oare chiar nu se poate face nimic impotriva acestor inselatori?
23
0
Am un prieten care lucreaza in conducerea magazinului Emag Constanta. Mi-a zis asa: nu numai ca preturile sunt uriase si e o mare pacaleala, dar produsele vandute in perioada asta sunt cele mai proaste, cele cu probleme, refuzate pe alte piete, etc.....NU CUMPARATI NIMIC DE BLACK FRIDAY!!!
21
0
bai usr-istule taci din gura ca nu am vazut USR-isti sa iasa in strada pentru privatizari, pentru paduri taite sau altele nedreptati nationale si preturile astea de black friday sunt pentru fraieri ca tine care pun botul si nu stiu sa se documenteze adica prosti sunt multi important e sa-i gasim asa isi spun magazinele astea si USR-ul tau!!!
8
3
cine.i prost sinu.si face temele,cit costa produsul in euro,afAra,cind a fost produs,sa.si arunce banii pe vechituri la altex,flanco,etc.
8
0
Reducerile reale, sunt la pixuri, hartie de copiator, servetele umede si cd-uri cu manele. Restul, mangla curata! Nu o sa-ti vanda nimeni un iphone de 4500 de lei cu 3000...ever!
15
0
ii prostesc pe fata si ...desteptii cumpara in draci, cine o fi fraierul? ala care a privatizat Romania PSD PNL sau aia care nu s au saturat sa fie furati? Bravo lor, baietii e oameni destepti, degeaba saracii EU n am ajuns, daca ar stii Horea si prietenii ca romanii pupa curul austriecilor de la OMV cand isi alimenteaza .... bmw ul de 20 ani n ar mai fi facut rascoala sau sa idiotii de romani n au ridicat un deget in fata lor cand PNL si PSD au vandut resursele la austrieci.... baiii, sa mergeti la Kaufland si LIDL , sunt magazine detinune de un german destept, romanii e ... meritati ff in c
14
2
emag cele mai mari preturi in ultimii 3-4 ani, nu mai e ca in 2010-13. singurul avantaj sunt alea 30 zile de retur. ATAT !
25
0
se stia demult schema asta ,daca tot o dau in black friday sunday sa reduca un produs de la 2000 de lei la 200 lei
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102