REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.2° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Magazinul Profi din Piața Griviței, lucrări executate ILEGAL! Nu este prima oară!

Magazinul Profi din Piața Griviței, lucrări executate ILEGAL! Nu este prima oară!

Replica API 12 august 2019 | 00:00 403

Trebuie să aducă imobilul la stadiul inițial

Trebuie să aducă imobilul la stadiul inițial

foto: blogatu.ro

Anul trecut, magazinul Profi din Tomis 3 a fost obligat de judecători să desfiinţeze lucrările realizate fără a deţine autorizaţie de construire. După această decizie, iată că a venit rândul celui din Piața Griviței să aibă aceeași soartă. Semn că reprezentanții societății SC Profi Rom Food SRL, în baza căreia funcționează lanțul de supermarketuri, obișnuiesc să efectueze lucrări în cadrul unităților fără să dețină actele necesare, așa cum părevede legea.

În februarie 2016, în urma unui control efectuat de către organele Poliției Locale la magazinul Profi din Piața Griviței, a fost constatată executarea de lucrări de construcție de către aceasta fără a deține autorizație de construire, constând reamenajare spațiu comercial prin recompartimentări interioare cu pereți din rigips, desființare parțială zidărie BCA și creare spațiu depozitare marfă, camere frigorifice, repoziționare grup sanitar și birou, creare sală de conferințe, creare a trei accese pentru uși incendiu, mărire sală de vânzare. Fapt pentru care a fost amendată cu 1500 lei, prin același proces verbal dispunându-se și sancțiunile contravenționale complementare constând în sistarea lucrării, obținerea autorizației de construire în termen de 90 de zile de la primirea procesului verbal, în caz contrar aducerea imobilului la starea inițială în termen de 15 de ziledupă expirarea celor 90 de zile anterior menționate. Cu toate că i s-a dat posibilitatea de intra în legalitate, de a obține autorizația, reprezentanții societății în baza căreia funcționează lanțul de magazine nu s-a resemnat, nici după trei ani de la data controlului. Așa că, Pimăria Constanța a solicitat Judecătoriei Constanța autorizația desființării lucrărilor. Și a obținut-o, pe 6 august a.c., însă decizia nu este definitivă. ”Obligă pârâta ca, în termen de 20 de zile ce curge de la data rămânerii definitive a prezentei sentințe, să desființeze lucrările realizate fără a deține autorizație de construire, asupra imobilului situat în Piața Griviței, arătate în cuprinsul procesului-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. xxxxx/11.02.2016 și să aducă imobilul la starea inițială – anterioară executării lucrărilor neautorizate, pe cheltuiala sa. Respinge, ca neîntemeiată, cererea subsidiară a reclamantului, în sensul împuternicirii autorității administrației publice pentru ducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse de instanță, în cazul nerespectării termenelor limită stabilite, cu suportarea cheltuielilor de către pârât”, se arată în minuta Judecătoriei Constanța, din 6 august.

Magazinul din Piața Griviței a fost deschis în august 2014. Supermarketul are o suprafaţă construită de 697,8 mp şi una de vânzări de 540 mp.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In interior nu-ti trebuie aut de constructie decit daca strici structura de rezistenta a constuctiei
1
0
makedonii fac blocuri de 10 etaje pe spatiul verde fara nici o autorizatie si nu tipa nimeni
2
0
La Constanta politia locala este inexistenta. Toti fac ce vor, masini si constructii peste tot. Nu il voi mai vota pe Fagadau
5
0
Magazin de doi lei sub toate aspectele.Nu se compara cu fostul magazin MAX.
1
1
tiganii turci isi dubleaza apartamentele de la parter,construiesc pe liniile de tensiune,totul avind complici turcimea di primarie.Spaga de 2 lei orbeste functionarul primariei platit regeste.In Mangalua,zona Lidl,bl C5,ba promarul melcilor cristian radu,parca,cind ii demolati ba?Si garajele ilegale???
3
0
O adunatura de laturi.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272