REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Magistraţii constănţeni au protestat împotriva modificării Legilor Justiţiei

Magistraţii constănţeni au protestat împotriva modificării Legilor Justiţiei

Replica API 19 decembrie 2017 | 17:07 275

‘Nu s-a ţinut cont nici de avizul negativ dat de CSM’

‘Nu s-a ţinut cont nici de avizul negativ dat de CSM’

Magistraţii constănţeni au oprit activitatea, în cursul dimineţii, timp de jumătate de oră, în semn de protest faţă de noile modificări ale Legilor Justiţiei. Aproximativ 50 de magistraţi au ieşit din sălile de judecată şi au ieşit pe scările Judecătoriei Constanţa, într-o acţiune de protest paşnică, fără a scandal şi fără mesaje verbale. De precizat că activitatea instanţelor nu a fost perturbată de această acţiune, întrucât a fost asigurată de o treime din personal, potrivit legislaţiei în vigoare. Proteste similare au avut loc şi în alte mari oraşe ale ţării.

„Judecătorii acestei instanţe înţeleg să-şi manifeste dezacordul faţă de modul în care au fost adoptate, în Camera Deputaţilor, legi care ne privesc, legi importante, e vorba despre maniera în care s-au făcut aceste modificări. Nu s-a ţinut cont nici de avizul negativ dat de CSM, cu toate că este vorba despre legi foarte importante, cu multă substanţă.

Un exemplu ar fi înfiinţarea unor structuri specializate pentru cercetarea noastră (a magistraţilor - n.r.), răspunderea materială care oricum exista şi nu e nici o problemă, e firesc să existe, dar, imperativ, se pune, în acest fel, presiune asupra noastră. Acum (în timpul protestului n.r.) totul se desfăşoară normal, avem colegi în acest moment în sălile de judecată”, a declarat judecătorul Anastasia Marius, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Constanţa.

Trei legi, în 150 de pagini, de studiat în 2 zile?

După cum precizam, pe lângă judecătorii care au protestat, luni, în faţa Judecătoriei Constanţa, s-au aflat şi procurori ai parchetelor constănţene, inclusiv de la DNA. „Nemulţumirile noastre sunt cu referire la modificarea celor 3 ale justiţiei, pe deoparte, la modul de adoptare, fără o prealabilă analiyă, fără o consultare a corpului judecătorilor şi procurorilor, iar pe de altă parte, suntem nemulţumiţi de conţinutul acestor modificări, respectiv cu privire la propunerea de modificare a codurilor penale care, practic, amputeayă cele două legi fundamentale.

Nu numai că îngreunează lupta anticorupţie, dar şi împotriva întregii criminalităţi. Vor fi modificări care vor afecta nu numai activitatea DNA-ului sau a DIICOT-ului, ci şi a parchetelor de pe lângă instanţele de judecată. (...) Pe noi nu ne-a consultat nimeni cu privire la aceste modificări, doar cu privire la propunerea de modificare a legilor justiţiei, în 2 zile. CSM-ul ne-a trimis o solicitare, ca urmare a solicitării venită de partea Parlamentului, este vorba despre 3 legi care, în total înseamnă în jur de 150 de pagini, iar noi trebuia să dăm avizul pe fiecare articol în parte, în 2 zile”, a declarat, la rndul său, procurorul Viorel Gabriel Teliceanu, prim+procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Acţiunea de protest a început la ora 10:30 şi a durat fix 30 de minute. La ora 11:00, magistraţii au intrat în sălile de judecată şi şi-au reluat activitatea.

Daniel ALBU

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Comunistii practica abaterea atentiei de la esential. Delireaza cu raspunderea magistratilor cand pe ei ii intereseaza sa faca legea dupa chipul lor, adica sa para drepti ei.Romani, stati drepti in fata parazitilor si dati le o lectie.
5
6
Cinste magistratilor constanteni ! Vom fi alaturi de ei , ca daca nu , se duce dracului tara noastra ... PSD-ALDE vor sa ne izgoneasca in lumea larga !
6
9
La Constanta, 80% dintre judecatori sunt machedoni jegosi,corupti si puut a zer de oaie.. Acum mai fac si greva, nesintitii, ca s-au saturat de spagi..
14
2
Bai, in tara asta a noastra, judecatorii sunt de doua feluri: CIUBUCARI si SPAGARI !
12
2
Hotii striga Hotiii, sau cand se va curata padurea singura de gunoaie atunci vom avea justitie credibila.Pana acolo nu sunt decat niste mielusei manati de politruci locali si nationali...mielusei ce mai presteaza si pentru ei...cateva case si niste terenuri. Eventual si ceva drepturi litigioase, retrocedari... ca de un 20% nu strica...
11
1
mi se pare corect sa raspunda atunci cand nu judeca cum trebuie de ce le e frica sa fie corecti si asta e
8
3
Ce idioti,ce comentarii,ce mitici,bine ca sunteti din ce in ce mai putini si la Cta.Idiotii care -l vaita pe dracnea si pe cei ca el.Hoti ordinari aparati de cei ramasi cu buzunarele goale.Tind sa cred ca asta nu mai este prostie ci,boala!
5
8
Sa acopere in liniste magariile din CONSTANTA ,MAGARIA VECTRA VA SPUNE CEVA?? JUECATORI GEN SMARANDI,LICA,
8
2
Pai daca magistratii nu vor sa raspunda pentru relele pe care le fac,de ce ar raspunde restul cetatenilor din Romania?! Sa fie atunci eliminate raspunderea medicilor,a controlorilor de zbor,chiar si a muncitorilor,ca doar ei nu dau buleli care sa puna in pericol viata si demnitatea altora. Sa nu mai fie nimeni luat la rost daca face porcarii cu sau fara voie,sa fie toti ca magistratii acum,ce pana mea!
16
3
Ca le convina sa raspunda, s-au invatat sa fie MIcii Dumnezei! Hai sa fim seriosi, procurorii nu sunt magistrati, iar acestia impreuna cu judecatorii trebuie sa raspunda, suntem in top la condamnari CEDO pentru abuzurile lor! Va rog sa verificati!
18
1
La boootoooane sa bagam sclavii in puscarii iar pe smecheri sa i scapam sa le luam spaaaagggaaa! Sa raspundeti cu temnita derbedeilor !!!
18
2
sa se duca cineva sa il impustw pe dragnea
6
15
cer marire de salariu ,,15000 de roni ,plus tichete de masa la munte.
14
2
Pai pe judecatori ii doare la basca daca te baga la zdup.....se castiga procese pe banda rulanta la CEDO......toata lumea trebuie sa raspunda cand greseste, nimeni nu e mai presus de lege....
28
4
toata lumea trebuie sa raspunda pt ceea ce face
28
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108