REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.9° Constanța Sâm., 22 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6768
25.9° Constanța Sâmbătă, 22 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6768
 

Magistratul Ancuța Popoviciu a ajuns la Judecătoria Constanţa. Dosarul lui Vlad Pascu ar putea fi reluat de la 0

Magistratul Ancuța Popoviciu a ajuns la Judecătoria Constanţa. Dosarul lui Vlad Pascu ar putea fi reluat de la 0

A.F. 21 mai 2024 | 18:15 1841

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat marți, 21 mai a.c., cererea judecătoarei din dosarul lui Vlad Pascu de a fi mutată la o altă instanță. Ioana Ancuța Popoviciu, părăsește Judecătoria Mangalia, transferându-se la Judecătoria Constanța, prin urmare, dosarul „2 Mai” ar putea fi reluat de la zero.

Magistratul Ancuta Popoviciu a ajuns la Judecatoria Constanta. Dosarul lui Vlad Pascu ar putea fi reluat de la 0Ancuța Popoviciu

Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat marţi, 21 mai a.c., transferul magistratului Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța, urmând ca acesta să se efectueze începând cu data de 1 iunie 2024.

Aceasta este singura cerere de transfer vizând magistrații din Constanța admisă în cadrul ședinței de astăzi.

Codul de Procedură Penală prevede, la Art. 354,  că un complet de judecată trebuie să rămână acelaşi în tot cursul judecării cauzei. Când acest lucru nu este posibil, completul se poate schimba până la începerea dezbaterilor. După începerea dezbaterilor, orice schimbare intervenită în compunerea completului atrage reluarea dezbaterilor.

Magistratul Ioana Ancuța Popoviciu judecă, printre altele, și celebrul dosar în care Pascu Matei Vlad, este acuzat de producerea accidentului de la 2 Mai, județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei persoane.

Pe 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Ioana Ancuța Popoviciu, în vizorul CSM pentru Dosarul 2 Mai

La un termen trecut în dosarul lui Vlad Pascu, judecătoarea în cauză a întrebat părțile prezente dacă este prezent în sala de judecată Sebastian Andrei Olariu, tânărul decedat în accident, ceea ce a stârnit nemulțumire printre rudele și apropiații decedaților.

La o ședință ulterioară,  judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu l-a întrebat pe unul dintre supraviețuitorii impactului provocat de Vlad Pascu în localitatea 2 Mai dacă se afla la locul accidentului. Și asta nu e tot. Ea a vrut, de asemenea, să afle și la cât s-au ridicat cheltuielile de înmormântare pentru Sebi Olariu și Roberta Dragomir, tinerii uciși de Pascu în accidentul rutier. A aflat, astfel, că este vorba de aproximativ 30.000 de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce sustinere puternica are matracuca .De ce nu pleaca la Baia Mare poate acolo sunt alte legi
4
1
Salutari de la proc. Din steno doamna
3
0
Manevrata de servicii secrete de ca ca t. Putin sociopata cu defecte pentru a putea fi manevrata.
10
0
Isi face repede prietene la cta. Toate sunt ca ea.
16
0
Trebuie să trec pe la Judecătoria Constanța neapărat, ca să o văd în viu!
10
0
Asta trebuia dată afară din magistratură
24
1
Să fie judecat de aceasta palie numita judecator
22
0
Un șut în fund un pas înainte.Asa se promovează mai nou în rușinea de justiție.
35
0
Acest magistrat trebuia hirotonisit.
27
4
Aceasta javră nu ar mai fi trebuit să judece.
39
3

REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018