REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Magiunul de prune Topoloveni a ajuns în 20 de state după un deceniu de la obţinerea certificării europene cu Indicaţia Geografică

Magiunul de prune Topoloveni a ajuns în 20 de state după un deceniu de la obţinerea certificării europene cu Indicaţia Geografică

Replica API 8 aprilie 2021 | 00:00 1052

Magiunul de prune Topoloveni a reuşit să ajungă în 20 de state, după obţinerea certificării din partea Comisiei Europene cu Indicaţia Geografică Protejată (IGP), plasând astfel România în rândul ţărilor cu un important cuvânt de spus în alimentaţia de calitate, potrivit unui comunicat al companiei, scrie Agerpres.

"Primul produs românesc cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP) şi, vreme de şase ani, singurul, magiunul din prune Topoloveni a reuşit să plaseze România în rândul ţărilor cu un important cuvânt de spus în alimentaţia de calitate. La 10 ani distanţă de la 7 aprilie 2011, magiunul din prune Topoloveni a ajuns în de două ori 10 state: Rusia, Elveţia, Norvegia, SUA, UAE, Japonia, Vietnam, Coreea, Grecia, Marea Britanie, Brazilia, Germania, Franţa, Belgia, Belarus, Spania, Italia, Muntenegru , China, Canada", susţin reprezentanţii companiei.

Mai mult decât atât, cu sprijinul Comisiei Europene, Indicaţia Geografică Protejată a fost extinsă şi în afara Uniunii Europene, în Canada, Japonia şi Vietnam.

"Un deceniu de Indicaţie Geografică Protejată, din care şase ani în calitate de singurul deţinător din România al acestei certificări înseamnă foarte mult pentru noi. Sperăm că în felul acesta şi în vremea aceasta am reuşit să punem bazele unei tradiţii româneşti a calităţii alimentare şi a responsabilităţii faţă de consumator. Pe de altă parte, împlinim astăzi un deceniu de IGP, din care, în ciuda IGP-ului, şapte ani în calitate de companie care s-a confruntat şi încă se confruntă cu concurenţa neloială. Sperăm şi aici că eforturile noastre şi demersurile noastre în instanţă vor deschide drumul spre normalitate pentru ceilalţi producători români cărora le sunt încălcate drepturile prin contrafacere sau prin alte modalităţi care ţin de concurenţa neloială", a declarat Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

Potrivit sursei citate, dincolo de certificări şi premii, magiunul din prune Topoloveni este un produs sănătos, care a convins consumatorii din România şi din afara graniţelor prin proprietăţile sale nutritive şi prin calitatea lui de aliment care ajută la menţinerea sănătăţii.

În 2020, magiunul din prune Topoloveni a fost inclus în Registrul Naţional al Menţiunilor Nutriţionale şi de Sănătate, recunoscându-i-se o dată în plus proprietăţile nutriţionale. Toate celelalte produse ale companiei, puse ulterior pe piaţă au fost create în aceeaşi direcţie consolidată de către magiunul din prune Topoloveni. Întreaga gamă de produse Topoloveni, de la magiunuri, gemuri şi dulceţuri până la zacuscă şi sarmale este una cu o compoziţie 100% naturală, fără adaos de zahăr, E-uri, conservanţi sau aditivi.

Potrivit arhivelor locale, magiunul din prune a fost produs la Topoloveni încă din anul 1914, atunci când Maximilian Popovici a înfiinţat în localitate o fabrică de magiun. Notorietatea produsului a crescut foarte mult în anii 2000, după cumpărarea vechii fabrici din Topoloveni de către Sonimpex Serv Com (în prezent Sonimpex Topoloveni) şi după numeroasele investiţii făcute în calitatea şi în promovarea magiunului din prune.

7 aprilie 2011 a fost data la care magiunul din prune Topoloveni a primit în mod oficial recunoaştere şi din afara ţării. Indicaţia Geografică Protejată obţinută atunci din partea Comisiei Europene a reprezentat un gir al calităţii produsului şi, totodată, o formă de protecţie a sa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614