REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

MAGNATUL elveţian Zivy Andrew Henry RIDICĂ un PARC retail la Halta Traian

MAGNATUL elveţian Zivy Andrew Henry RIDICĂ un PARC retail la Halta Traian

Replica API 17 august 2020 | 23:48 9951

Compania care controlează unul dintre cei mai mari operatori din Portul Constanţa ridică un parc retail în zona Halta Traian. SC Ameropa Grains SA, ce aparţine afaceristului elveţian Zivy Andrew Henry, schimbă reglementările urbanistice în zonă pentru realizarea investiţiei. Documentele au ajuns la Primăria Constanţa, fiind consultaţi constănţenii cu privire la PUZ-ul iniţiat de firma afeceristului.

PUZ-ul iniţiat de companie vizează zona delimitată de bd. Aurel Vlaicu, str. Nicolae Filimon, str. Interioară 4 şi proprietăţi private, iar amplasamentul pentru care se iniţiază PUZ-ul este situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, incinta siloz Traian, poligon, lot 1 şi are o suprafaţă de aproximativ 80.000 mp.

Se schimbă reglementările urbanistice pentru construirea unui parc retail

Prin planul urbanistic zonal se vor stabili reglementări noi cu privire la: regimul de construire, funcţiunea amplasamentului, înălţimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (C.U.T.), procentul de ocupare a terenului (P.O.T.), etc, în vederea realizării unui parc retail. Astfel se va realiza ca o compoziţie unitară cu spaţii verzi şi amenajări specifice.

Elveţianul Zivy Andrew Henry a preluat, în urmă cu 10 ani, unul dintre cei mai mari operatori din Portul Constanţa

Înfiinţată în anul 1996, societatea are sediul în municipiul Constanţa. Acţionari sunt: SC Ameropa Holding AG Binningen CHE, cu sediul în Elveţia, cu 99,9999% din capitalul social, şi Zivy Andrew Henry, cetăţean elveţian, cu 0,0001% din capitalul social. Controversatul afacerist elveţian Andreas Zivy a devenit cel mai mare operator portuar din România, după ce societatea sa, Ameropa Grains SA, fostă Comcereal, a preluat Chimpex SA, în urmă cu 10 ani.

Societatea deţine în România, pe lângă Chimpex SA, unul dintre cei mai mari operatori din Portul Constanţa, şi Combinatul de Îngrăşăminte Azomureş. Ameropa Grains este unul dintre cei mai mari distribuitori din ţară de îngrăşăminte pentru agricultură, seminţe şi pesticide.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jidov curat din Elvetia. Muye psd muye fagabou
4
0
S a vandut tara la straini pt o bucata de bani primari vand tot fagadau mazarw au vandut tot
3
2
.....ma zivy maaaa.....!! Ne-ati sufocat maaaaa....Ati acaparat toata Romania maaaaaaa...Pina si apa de baut ne-ati luat-o maaaaa..... muye cu cacat maaaaaaa....atit tie cit si tiganului iliescu maaa....
8
3
daca nu e Soros,e daca nu e Soros, este Steinmetz cu sagetile lui de la CT.sa traiasca ceangaii
6
0
la Constanta ? Ca aici sunt cei mai mari spagari !!! Muie cu cacat la toti !!!
12
1
Mai baieti o stiti p'aia sa ma apuci de spatula.....
5
6
elvetian? E doar un evreu si atit .
19
1
dupa acte elvetian , dar e un evreu taiat imprejur...
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272