REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.2° Constanța Mie., 9 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6877
19.2° Constanța Miercuri, 9 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6877
 

Magnatul serviciilor aeriene private, Dorin IVAȘCU, a OBȚINUT sechestru pe bunurile Blue Air

Magnatul serviciilor aeriene private, Dorin IVAȘCU, a OBȚINUT sechestru pe bunurile Blue Air

Replica API 4 noiembrie 2020 | 00:20 5636

Problemele continuă să curgă pentru compania aeriană Blue Air! După ce, în iunie a.c., a intrat într-o formă asemănătoare insolvenței numită concordat preventiv, iată că s-a instituit și sechestrul asupra bunurilor companiei. Măsura a survenit la cererea societății constănțene Regional Air Services (RAS), deținută de Ștefan Adrian Vasilache și Dorin Ivașcu, mogulul aerului. RAS controlează aerodromul din Tuzla.

Dorin Ivaşcu, sursa foto: adevărul.ro

Ceea ce părea, la un moment dat, un veritabil colos, cu afaceri de sute de milioane de euro, Blue Air s-a dovedit a fi mai degrabă o companie cu probleme mari și multe, complet impotentă în a-şi exercita drepturile și obligațiile stabilite cu partenerii de afaceri. Regional Air Services, controlată de Dorin Ivașcu, prin Regional Air Suport SRL, și Ștefan Adrian Vasilache, a cerut sechestru pe bunurile companiei Blue Air, după ce compania a refuzat să-și achite datoriile către societatea constănțeană. Regional Air Services a deschis două dosare la Judecătoria Mangalia: unul vizează recuperarea unei sume de bani, iar altul-instituirea sechestrului asigurator, până la finalizarea dosarului privind ordonanța de plată. Iată că magistrații s-au pronunțat în favoarea firmei din Constanța și a dispus instituirea sechestrului.

Sechestru pe bunurile mobile și imobile ale Blue Air; decizia este EXECUTORIE

”Dispune instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile aparţinând pârâtei Blue Air Aviation SA, până la concurenţa sumei de 156647,11 lei (compusă din 149187,72 lei reprezentând debit principal și suma de 7459,39 lei reprezentând penalități de întârziere calculate până la data de 08.09.2020), până la data soluționării definitive a cauzei civile 3798/254/2020 aflată pe rolul Judecătoriei Mangalia. Dispune instituirea popririi asiguratorii asupra sumelor de bani aflate în conturile bancare aparţinând pârâtei Blue Air Aviation SA, până la concurenţa sumei de 156647,11 lei (compusă din 149187,72 lei reprezentând debit principal și suma de 7459,39 lei reprezentând penalități de întârziere calculate până la data de 08.09.2020), până la data soluționării definitive a cauzei civile 3798/254/2020 aflată pe rolul Judecătoriei Mangalia. Măsura se va aduce la îndeplinire de către executorul judecătoresc”, se arată în decizia instanței. De precizat faptul că, deși soluția nu este definitivă, ea este executorie. Asta înseamnă că se pune în aplicare imediat.

Cine stă în spatele proprietarilor companiei Blue Air și a societății Regional Air Services SRL!

Blue Air este deținută de fostul pilot al companiei, Teodor Cristian Rada, care a plătit, anul trecut, 9,9 milioane de euro ca să cumpere acțiunile companiei. Rada, prin firma sa, Airline Invest SA, deține 100 % din acțiunile companiei ce a aparținut lui Nelu Iordache.

Teodor Cristian Rada

Ivașcu de la Regional Air Services, afaceri cu conducerea PSD a CJ

Regional Air Services SRL, controlată de Ștefan Adrian Vasilache și Dorin Ivașcu.

Acesta din urmă a fost director Tarom între 1981 şi 1990 la reprezentanţele din Libia, Singapore, Londra şi New York, context în care presa centrală a scris că a fost ofiţer de Securitate. În 2014, Dorin Ivaşcu şi Regional Air Services SRL au fost în mijlocul unui uriaş scandal de presă, legat de intenţia omului de afaceri de a transforma aerodromul din Tuzla în punct vamal. De altfel, recent, acesta a tras sfori la Guvern pentru aprobarea deschiderii punctului de trecere a frontierei de stat și a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Tuzla.

RAS Tuzla a beneficiat de supremație 20 de ani la Constanța, timp în care PSD a condus municipiul şi judeţul, primind mai multe contracte prin atribuire directă, printre care contractului de mentenanță în valoare de aproape 800.000 de euro pentru “elicopterul morții” care i-a și adus condamnarea definitivă fostului șef al CJ, Nicușor Constantinescu.

Supranumit mogulul aerului, și-a făcut un nume și o avere din aviație, domeniu in care activează de circa 25 de ani, fiind implicat în peste 10 societăți comerciale de profil.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bah ziaristi de kkt. O societate care are cateva zeci de aeronave nu poate avea o datorie de 30 de mii de euro? Sunteti dusi rau
3
2
Toate firmele private sau de stat care sunt conectate la conducta cu bani de la stat trebuie sa dispara daca nu pot deveni rentabile,pentru ca salariul mediu de la TAROM sau TVR de exemplu este foarte mare cu toate ca si una si alta produc bugetului de stat gauri de zeci de milioane de euro in fiecare an,bani pierduti pe care trebuie sa ii plateasca restul"prostilor"angajati cu salariul minim pe economie.
6
0
S-au bagat cu gruparea MazareConstantinescuStrutinschi si au profitat de banii constantenilor.Au facut avere furand de la constanteni.
4
1
O mizerie de articol. Nici macar nu v-ati obosit sa cautati o poza cu Aeroportul Tuzla din judetul Constanta, Romania....
7
4
Ar trebui sa puneti o fotografie din Tuzla Romania nu din Tuzla Bosnia.
10
2
Tot ce e romanesc trebuie sa dispara
5
4

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817