REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

MAI: A început reorganizarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa

MAI: A început reorganizarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa

A.F. 4 septembrie 2023 | 21:14 1714

Grupul de lucru pentru elaborarea noii structuri a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a avut prima şedinţă, luni, când au fost stabilite obiectivele principale, modul de lucru şi calendarul de implementare a reformelor solicitate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

MAI: A inceput reorganizarea Inspectoratului de Politie al Judetului ConstantaCătălin Predoiu

Potrivit unui comunicat al MAI, organigrama Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa va fi constituită astfel încât să reflecte pe deplin cerinţele şi necesităţile comunităţii locale din judeţ, luând în considerare contextul infracţional şi specificul activităţilor de aplicare a legii din zona de competenţă.

"Scopul grupului este de a regândi întreaga structură a IPJ Constanţa pentru a-l transforma într-o structură poliţienească capabilă să combată eficient infracţionalitatea locală. Judeţul Constanţa este unul de graniţă, inclusiv a UE, avem în Constanţa obiective care au o pronunţată importanţă strategică civilă, industrială şi militară, CNE Cernavodă, porturile şi şantierele navale de la Constanţa şi Mangalia, podurile de la Cernavodă şi Giurgeni-Vadul Oii, Baza militară de la Kogălniceanu", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, citat în comunicat.

El a precizat că inspectoratul va trebui echipat şi dotat corespunzător şi structurile MAI se vor concentra şi pe această direcţie.

"În sfârşit, dar nu în ultimul rând, organizarea şi echiparea logistică nu pot suplini pregătirea profesională, deontologia şi integritatea, munca intensă pentru aplicarea legii şi apărarea drepturilor cetăţenilor. De aceea, am cerut tuturor structurilor MAI o nouă atitudine faţă de muncă a tuturor cadrelor, bazată pe responsabilitate, profesionalism, integritate, disciplină şi dedicare faţă de lege şi cetăţean", susţine Predoiu.

Întâlnirile pe această temă vor continua în cadrul Grupului de lucru constituit, problematica fiind abordată în comisii şi subcomisii de specialitate pentru a eficientiza procesul de reformă. Din grupul de lucru constituit prin ordin al ministrului Afacerilor Interne fac parte specialişti ai MAI şi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române. De asemenea, prin acelaşi ordin de ministru s-a stabilit faptul că vor fi consultaţi în acest proces şi experţi din structurile poliţieneşti ale unor state cu care România are parteneriate strategice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu militie, judecatori si procurori, alde mazare au facut(citi ani?), ce au vrut in cta! statul de drept a pierdut, a cistigat cel mafiot.
1
0
Vom vedea,a spus orbul!Nu ati fost in stare sa faceti nimic in justitie,credeti ca veti face ceva in MAI??
1
0
Reorganizarea presupune k șpăgile să ajungă la limbutu de predoiu k în justiție
0
0
Mai scutestema mai Rasputin cu functionarea structuri operative caci pana acum structurile astea au finctionat pe baza de spaga si relatzii,se stie ca in foarte multe cazuri politisti protejau infractori nu ii arestau,sau tu crezi ca dimensiunea la care a ajuns traficul de droguri sau puterea interlopilor era posibila daca oameni din structurile astea de care vorbesti tu nu ishi luau si ei dreptul,adica tie ti-e frica ca se strica o masinarie care mergea ca unsa"unguentul fiind spaga" pentru politzisti in nici un caz pentru oameni.
1
0
lasati faptele sa vorbeasca!!! acest bla,bla, bla specific politicienilor incompetenti denota ca nu se face nimic! nu prin articole de presa si declaratii se dovedeste ca se face ceva! Oricum aceasta asa zisa reorganizare nu este o idee buna deoarece este facuta de oameni care nu se pricep si nu stiu cum functioneaza structura... Experimentul acesta va face IPJ nefunctional pentru o buna perioada de timp! Setea mafiei politice de a controla totul si de a instala marionete in posturi cheie a deprofesionalizat intregul sistem si a indepartat adevaratii meseriasi in domeniu.... daca chiar a fost ceva putred iar activitatea IPJ a fost sub orice standard atunci reorganizarea trebuia inceputa cu dgpi si cu o lege care sa-i defineasca mai clar existenta si functionalitatile...
1
0
Vino și in acvariul de rechini din Cernavodă
3
0
Veți face o mare varză... abia după 5 ani își vor reveni structurile operative după amestecatura asta. Atâta timp cât oamenii care își fac treaba cu pasiune sunt înlăturați cu fițuici la dgipi și dna veți avea doar profesioniști de carton in câmpul muncii
9
0
Podul de la Cernavodă e pe teritoriul judetului Ialomița
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468