REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Mai multe mașini parcate pe trotuar, decât în parcările amenajate

Mai multe mașini parcate pe trotuar, decât în parcările amenajate

Replica API 8 septembrie 2022 | 00:00 5862

Trotuarele din Constanța, sunt pline de mașini parcate, pietoni făcându-și cu greu loc printre aceste. Fie că parchează pentru a merge la cumpărături, sau pentru că nu dețin un loc de parcare propriu, parcarea pe trotuar a devenit o obișnuință, adevărații stăpâni ai trotuarului fiind cu adevărat proprietarii de autoturisme.

În lipsa locurilor de parcare, pe anumite artere ale orașului, proprietarii mașinilor, oriunde găsesc un petic de asfalt, văd în el un loc de parcare, fără a se gândii la problemele pe care le creează pietonilor, nevoiți să facă slalom printre mașinile parcate prin oraș.

Problema mașinilor parcate pe trotuar este întâlnită pe mai multe străzi din municipiu, pietonii fiind nevoiți, fie să se strecoare printre acestea, fie să meargă pe partea carosabilă, expunându-se mai multor riscuri.

Pe strada Cișmelei, la tot pasul se regăsesc mașini parcate pe trotuar, șoferii profitând de lățimea acestuia, parcând-și mașinile aproape în întregime pe tot trotuarul.

Situația este întâlnită și în zona Far, acolo unde, se parchează mașinile ca într-o parcare a unui mare supermarket, lăsând loc doar pentru trecerea unui singur pieton.

În zona Dacia, situația este aceeași, mașinile sunt parcate aproape în întregime pe trotuar.

Aceeași poveste este și în stația de autobuz a Liceului Tehnologic C.A. Rosetti.

În Poarta 6, mașinile ocupă întregul trotuar, pietonii fiind nevoiți să circule pe partea carosabilă, expunându-se mai multor riscuri, mai ales pe timp de noapte.

Victor ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta se intimplasi pentru faptul ca aproape nimeni nu depune sesizare ladirectiile subordonate primariilor in care sa solicire cu subiect si predicat, cunumar de inregistrare problemele orasului!!!In acest felbilantul anual al interventiilorar avea un cuvint greu de spus ..
0
0
Ce harneala obosita. Stol, cica au vazut ei ca se chinuie saracii oameni. Acum, ca s a scris in fitzuica, sanki, se sesizeaza ma feliciu si face ea sens unic si pista de bicicleta ca sa salveze lumea. Aud ca biful de la Leoiaica cu ametitii care stau imbracati cu zale si se uita lunea la ei si care a costat locuitorii ctei juma de milion de lei vechi, este combinatia unor caini ai democratiei, cica a unira care sunt un ex pentru comunitate, care apara orasul de corupti, care scriu pe la diferite fitzuici. Ce face DNA ul.
1
0
locuri de parcare sunt destule, doar sa-i oblige pe cei de la societati sa-si parcheze masinile in garaj unde au sediul, nu vin cu ele acasa. Si mai e obproblema, in faleza nord vin cu ele acasa si ei mai au trei patru masini la usa. Pe str. Pescarus spre mare e trasat pe strada ca nu ai voie sa parchezi, vila de locuinte transformata in apartamente unde stau 4-5 familii cu cate trei masini, toti au invatat ca e domeniu public. FRUMOS, FOSRTE FRUMOS ORAS!!!
0
1
Bravo .Felicitari pentru articol .Macar sa se sesizeze Politia Locala ,soferii nu mai au nici o limita ,lipsa de bun simt si spirit civic
1
0
Acest primar, a ciufulit handelul ! A interzis parcarea autov. pe unele strazi si bulevarde dar, admite parcarea acestora pe trotuare ! Ex. Str. Grivita, Atelierelor, IGDuca, Bucuresti, etc. UN MARE NEMERNIC !
0
0
Banul dicteaza politica administrativa a primarilor Constantei, indiferent de culoarea politica. In Constanta se poate construi oriunde, oricand, orice. Ce plan de urbanism, daca iese banul, nimic altceva nu conteaza. O mizerie de oras.
0
0
Daca romanii plaesc tot felul de taxe,fi ei soferi sau nu si nu se contruiesc nici parcari,nici locuri de joaca pentru copii,este pentru ca asa meritam. Oamenii tac malc,doar din cand in cand mai scrie cate cineva un articol si aici se opreste tot. Democratia inseamna si manifestarea populatiei,adica nu e doar o eticheta pe un borcan gol. Tace lumea,pai de ce sa se faca ceva?
1
1
evident primarul este vina de ce rascoleste toate soselele trotuare au trecut cateva luni si nu sa asfaltat Si sapa in continuu Primarule oprestete si repara ce ai stricat apoi sapa alte strazi
0
0
Dece automobilistii ce au curte sau garaj nu sunt obligati sa parcheze acolo? Dece nu se incurajaza construirea de parcari etajate private? Dece?
1
0
In oras e 1 masina la 3 locuitori, nu exista solutii rapide. Si asa e, plin de rable cu itp ul luat cu spaga.
1
0
Politistul local OLTEANU VALERIU IARBA nu vede acest aspect ? Asta nu vede decat iarba in fata ochilor. Pentru ce mai este platit de Primaria Constanta ? Afara cu individul asta.
0
0
de pietoni! Dar pe strazile care n-au trotuare din constructie nu tot pe carosabil circula pietonii?
0
0
Articol de rahat. Ce facem cu masinile. Unde la parcam. Trotuarele sunt pline de popicii lui Babu, pe unele strazi s-au facut trotoare cat a banda de circulatie auto pe care nu prea se plimba nimeni, str. Pandurului si voi tot dati cu parcari pe trotuare. Sa va fie rusine.
2
1
Fiecaruia ii place sa detina masina si sa o foloseasca! Problema este la primarie si la acest primar idiot care si-a batut joc de sistematizarea orasului!
1
1
Tocmai au desfiintat cateva mii de locuri de parcare pe Bd Lapusneanu .Vedeti cum au plantat stalpii de iluminat direct pe carosabil ,in loc sa fie montati intre copaci si sa fie lasat carosabilul la limita arborilor .
1
0
Mananci rahat cu doua maini, trotuarele unde sunt locuri de parcare sunt libere, inclusiv cel pe care stai tu si faci poze in P6. Sunt si multe locuri unde trotuarele sunt ocupate pe ambele parti, dar pe guvernanti ii intereseaza sa incaseze taxe pe cat mai multe masini fara sa cheltuie pe parcari prea mult. Daca pietonul platea taxa ,ca masina, sigur nu mai vedeai o masina pe trotuar
1
0
Au extins propietatile in strada cumparand apoi de la primarie pe 2 bani terenurile respective, strada ramanind ingusta ,locul de parcare a devenit trotoarul ,iar pietonii joaca la ruleta viata destul de searbada ..Se pare ca pentru vreo 20 mp merita sa ti risti viata.
0
0
cand vezi comentaci idioti ca lica pe care il foote grija ca vine unul sa munceasca, nu sa fure, cu o masina care oricum este peste rabla nationala careia francezii i-au eliminat si sigla, intelegem de ca se intampla toate astea!
0
0
In 2024 o sa votez cu cel care va desfiinta Politia Locala.O adunatura de incompetenti si sinecuristi care stau pe spatele nostru.Toti analfabetii urbei s-au facut membrii de partid si militieni locali
6
0
Strada B.P.HASDEU intre Soveja si Lapusneanu toate masinile pe trotuar , pietonii merg pe strada cu risc sa fie accidentati
0
1
Pentru ca aroape nu mai exista pietoni. Toti taranusi sunt motorizati. Doua sau trei rable pe apartament. RAR-ul este de vina ca nu-si face treaba. Orasul este plin de rable fumegande care au luat ITP-ul pe spaga. Lasa ca traseaza primaria dungi pe trotuar si va ia banii. Asa o sa fiti multumiti. Comenta una...la noi in sat aproape toti lucreaza la oras..Taranusii doar locuiesc la sat. Ei fac naveta la oras si lucreaza la vivo sau auchan pe 2 lei. Ii vezi la volanul unui Opel Astra sau Golf 2-3..
2
0
Vina este a administratiei orasului, in atatea mandate nu au fost in stare sa construiasca parcari supraetajate intr-un oras asa de aglomerat. Parcarile nu au fost niciodata o prioritate pentru ei, au prefarat sa-si lase contribuabilii in haos. Lipsa de viziune si interes se chiama.
3
1
Nu prea vezi realitatea prietene
0
0
Discutia este simpla , avem legi si avem institutiile statului care au obligatia sa le aplice. Nepasarea celor din urma face ca realitatea sa fie una trista , masini parcate haotic pe spatiile verzi sau pe trotuare , fara a lasa un spatiu minim de trecere pentru pietoni. Este evident faptul ca asa zisa Politie Locala si-a dovedit inutilitatea si trebuie desfiintata . Reformarea Politiei Rutiere si instalarea unui sistem performant de supraveghere video pot readuce normalitatea pe strazile si trotuarele din orasul Constanta.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212