REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Mai multe piste de biciclete în Constanţa. Care este traseul!

Mai multe piste de biciclete în Constanţa. Care este traseul!

Replica API 9 mai 2020 | 22:07 1518

În municipiu, a început amenajarea pistelor de biciclete pe bulevardul Tomis dar și pe bulevardul Mamaia. În unele zone se vor face piste duble.

Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, lucrează la amenajarea pistelor de biciclete în cadrul lucrărilor de modernizare a bulevardului Tomis, porțiunea cuprinsă între strada Poporului și Capitol și a bulevardului Mamaia, porțiunea cuprinsă între strada I.G. Duca și intersecția cu bulevardul Tomis.

“Primăria Municipiului Constanta are în vedere legarea zonei istorice de restul orașului. În continuarea pistei deja existente pe bulevardul Tomis, pistă care este dublă, pentru două biciclete care merg pe sensuri diferite, pe zona de la Capitol avem o dată legătura cu bulevardul Mamaia unde avem prevăzute piste dedicate, în spațiul delimitat între partea carosabilă și trotuar, pentru fiecare sens de mers. Avem apoi legătura cu bulevardul Tomis unde a început deja amenajarea pistelor. Acestea vor fi amplasate pe trotuare, pe ambele sensuri de mers. Sunt finalizate deja căile de rulare pentru biciclete pe porțiunea cuprinsă între strada Poporului și intersecția cu bulevardul Mamaia, pe sensul de mers către Capitol” a declarat Daniel Vlăescu, șeful serviciului tehnic S.C Confort Urban.

Bulevardele Tomis și Mamaia se află în plin proces de reabilitare pentru ca toți locuitorii orașului să se bucure de trotuare și străzi moderne benzi unice pentru transportul în comun, piste de biciclete și mult spațiu verde. „Pistele de biciclete pe bulevardul Tomis, de la Lupoaică până la Capitol sunt duble. De la intersecția Capitol, acestea se bifurcă pe ambele sensuri, pe trotuare.

La intersecția cu strada Nicolae Iorga, sensul de mers spre zona Dacia, pista va ocoli parcul și va reveni pe bulevardul Tomis acolo unde ne permite trotuarul. Proiectanții au avut mai multe ipoteze de lucru. Având în vedere că trotuarele din acea zonă sunt foarte înguste, iar municipalitatea a specificat clar să nu se ia niciun metru de spațiu verde, a trebuit să analizăm cele mai bune opțiuni pentru ca pistele de biciclete să fie amplasate în zone de siguranță” a mai adăugat acesta.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fapte,ca de vorbe ne-am saturat,fapte concrete...Hai sa vedem si pistele mult laudate...
2
1
Deci Anulati citculatia autoturismelor
2
1
Iar ati inceput cu:se va face si va voi da,mai terminati odata cu promisiunile si proiectele caci si pentru proiectele de autostrazi care se vor face in Romania,sau autostrazile incepute si neterminarte cred ca a platit statul mai multi bani decat pentru autastrazile pe care se circula acum in tara.
2
1
Creati trei benzi de circulatie pe Tomis, prin desfiintarea benzii de parcare, in primul rand cea din dreptul Primariei care stranguleaza circulatia. La fel si pe strada Mircea. Se circula mai mult pe o singura banda pt ca si idiotii de soferi CTBUS circula sau opresc in statie pe doua benzi.
2
2
Bravo domnule primar super treaba dar sa sti ca tot nu te votam
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272