REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Mai multe spații din gara Constanța urmează să fie scoase la licitație. Video

Mai multe spații din gara Constanța urmează să fie scoase la licitație. Video

Replica API 15 septembrie 2022 | 16:19 1925

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, sucursala regională CF Constanța, scoate la licitație publică deschisă, din nou, prin strigate, mai multe locații, spații și terenuri în vederea desfășurării de activități comerciale, dar și activități administrative. Vă reamintim că astfel de licitații au mai avut loc și la finalul anului 2021, dar și la începutul anului 2022, și din câte se pare, aceste spații nu reprezintă o atracție pentru comercianți.

Sucursala Regională CF Constanța, încearcă de luni bune să găsească comercianți dornici pentru a-și deschide o afacere în cadrul gării CFR Constanța. Noua licitație va avea loc în data de 26.09, începând cu ora 12:00, la sediul Sucursalei Regionale CF Constanța, Divizia Comercială – Serviciul Afaceri Patrimoniale, licitație publică, deschisă, cu strigare, pentru închirierea de locații (spații și terenuri) în vederea desfășurării de activități comerciale, prestări servicii, alimentație publică, etc.

Ce documente sunt necesare pentru participarea la licitație

Pentru a putea participa la licitație, este necesară achiziția caietului de sarcini și de achitarea unei taxe de participare, în valoare de 120 RON + TVA, și unei taxe de documentație la licitație, în valoare de 150 RON + TVA, ce cuprinde caietul de sarcini, instrucțiuni pentru ofertanți, cerere de înscriere la licitație, draft contract de închiriere). Pe lângă cele două taxe, se mai percepe și o garanție de participare la licitație, calculată la nivel triplu al tarifului minim de pornire la licitația pentru locația respectivă.

Contactat recent, directorul Diviziei ”Infrastructură” din cadrul Regionalei CFR Constanța, Dorin Maer, ne-a declarat că aceste licitații se organizează lunar, până când toate spațiile vor fi închiriate integral, acesta declarând: ,,Aceste licitații se organizează lunar până se vor ocupa toate spațiile. O posibilă cauză pentru care nu sunt atribuite aceste spații este și pandemia. Nu știu de ce nu se prezintă la licitații, nu știu să vă spun motivele. Dacă vorbim de tarifele de închiriere, trebuie să se știe faptul că preţurile nu le putem modifica, mai jos decât nivelul taxelor şi impozitelor.

Spațiile din Gara Constanța sunt ocupate sub 50%

În ceea ce privește spațiile din Gara Constanța, trebuie să știți că acestea sunt închiriate doar sub 50%. ,,În Gara din Constanța, lucrurile nu stau foarte bine. La acest moment sunt închiriate sub 50% din totalul spațiilor. În timpul pandemiei s-au pierdut câteva, vorbim despre locul de joacă și restaurantului aferent acestuia. Aceste licitații se vor organiza în fiecare lună”, a mai spus Maer. Principalele obiecte de activitate ce se pot desfășura în locațiile scoase la licitație de către CF Constanța sunt: pariuri sportive, locuri de joacă pentru copii, cinema, sală de activități sportive, restaurant, dar și spații de depozitare.

Video:

Victor ROTARU

Citește și: Spațiile din GARA Constanța, scoase la LICITAȚIE... ca să vină lumea! VIDEO

Citește și: CFR se CHINUIE să ÎNCHIRIEZE SPAȚIILE COMERCIALE din GARA Constanța!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum a ajuns CFR proprietara acestor monstuozitati ? Cu banii acestia gara Constanta ar fi aratat ca o gara cu adevarat europeana .**.
1
0
preturile sunt la nivelul celor de pe piata ,e o aventura sa gasesti un loc de parcare ,fauna specifica fiecarei gari face ca un spatiu sa fie tentant doar daca este la un pret potrivit pentru a trece peste minusuri,a se vedea si puzderia de spatii de pe lapusneanu si 1 dec mai ales acum fara gram de loc de parcare
0
0
Faceti bre hogeacuri si dati le de munca la putorile de la Patrimoniu !
0
0
Asta e proiectul lui Nicusor Constantinescu, el visa restaurant si cinematograf in gara dobitocul, nimeni nu-l trage la raspundere, CFR se da acum cu capu de pereti sa gaseasca solutii. Mergeti bre la porcu ala si dati-i cu gara in cap. Plm
2
0
acestei constructii hidoase si refacerea garii vechi aerisita, cocheta si cu spatii verzi ca oricum mersul trenurilor arata ca ala dintr-o halta a anilor 80!!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272