REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Mai multe unități de învățământ, din județul Constanța, nu au autorizație sanitară

Mai multe unități de învățământ, din județul Constanța, nu au autorizație sanitară

Replica API 25 august 2022 | 00:00 951

Începutul anului școlar se apropie cu repeziciune și ca în fiecare an, există probleme legate de autorizația sanitară a instituțiilor de învățământ, din județul Constanța, mai multe școli sau grădinițe neavând aviz de funcționare din partea DSP-ului.

Cu toate că ne aflăm în plină expansiune tehnologică, expansiune simțită zi de zi, iată că în secolul 21, în cadrul județului Constanța există mai multe instituții de învățământ care nu au aviz de funcționare din cauza lipsei autorizație sanitare, din informațiile noastre, motivele fiind lipsa grupului sanitar în cadrul unităților de învățământ și lipsa apei curente în acestea.

Potrivit informațiilor noastre, la nivelul județului Constanța sunt 8 unități de învățământ care nu dețin autorizație sanitară, 2 dintre acestea urmează să își depună dosarul pentru că au remediat problemele între timp și alte 2 funcționează într-un alt sediu până la reabilitare, fiind vorba despre două grădinițe din Medgidia, care au avut astfel de probleme și în trecut, din lipsa apei potabile în cadrul unității de învățământ.

La nivelul municipiului Constanța nu există probleme legate de autorizația sanitară, astfel, toate unitățile de învățământ sunt pregătite să-și aștepte elevii începând cu 5 septembrie în cele mai bune condiții. Rămâne de menționat faptul că, situația la nivel național, în legătură cu autorizațiile sanitare ale unităților de învățământ rămâne una îngrijorătoare, în anul 2019, în urma unui raport UNICEF, aproape o treime dintre școlile din România nu aveau dotări de bază, care să permită măcar spălarea mâinilor cu apă și săpun.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
timp toata vara sa se ocupe, ce sa-i faci?
0
0
plecati nashpetzilor acasa,incepe scoala si voi stati langa pe plaja in corturi,retarzilor!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272