REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mai mulți ANGAJAȚI ai unei firme CONSTĂNȚENE își cer DREPTURILE SALARIALE în INSTANȚĂ

Mai mulți ANGAJAȚI ai unei firme CONSTĂNȚENE își cer DREPTURILE SALARIALE în INSTANȚĂ

Replica API 28 ianuarie 2021 | 14:58 3753

Mai mulți angajați au chemat în judecată firma Control Union România SRL pentru ca instanța să pronunțe o hotărâre prin care să fie obligată la plata drepturilor salariale aferente perioadei iunie 2013 – ianuarie 2016, constând în sporuri salariale pentru orele suplimentare prestate, pentru zile de sărbători legale, pentru ore de noapte, compensarea concediilor legale neefectuate integral cu sumele aferente, indemnizațiile de concediu neacordate, diurna cuvenita pentru delegațiile în țară, la plata dobânzilor legale asupra sumelor reprezentând debit principal, calculate de la data scadentei fiecărei sume și până la plata efectivă, precum și la plata cheltuielilor de judecată.

Mai exact, este vorba despre 4 foști angajați ai firmei în cauză. Aceștia erau încadrați în funcția de inspectori, în baza unor contracte individuale de muncă, în care era prevăzut un program de muncă de 8 ore. Aceștia susțin că în perioada angajării au prestat ore de muncă suplimentare, în sensul că programul de lucru obișnuit în ture a fost de câte 12 ore, desfășurate pe timp de zi, noapte și în zilele de sărbători legale. De asemenea, aceștia au arătat că nu au beneficiat integral de concediul de odihnă, iar pentru delegațiile efectuate în țară, diurna nu a fost stabilită în mod legal și menționează că angajatorul nu a aplicat prevederile art.126 Codul muncii privind munca desfășurată pe timpul nopții, în sensul de a reduce durata normală a zilei de muncă, ori de a acorda zilele de repaus săptămânal în condiții legale.

Firma a formulat întâmpinare prin care a solicitat respingerea acțiunii

În urma celor amintite anterior, firma a formulat întâmpinare prin care a solicitat respingerea chemării în judecată, ca nefondată, apreciind că societate și-a îndeplinit toate obligațiile contractuale ce îi reveneau. Ulterior, pârâta și-a precizat poziția procesuală asupra cererii de chemare în judecată, solicitând admiterea în parte a acesteia. În motivare se arată că susținerile reclamanților sunt doar în parte întemeiate, respectiv în ceea ce privește cuantumul sporului cuvenit pentru orele suplimentare efectuate (spor ce a fost plătit doar parțial) și pentru zilele de sărbătoare legală (spor ce a fost plătit doar parțial), în privința celorlalte aspecte invocate, societatea executându-și obligația legală ce îi revenea în conformitate cu dispozițiile Codului muncii și a Contractului colectiv de muncă la nivel de unitate. Societatea a procedat la plata sporului de 75% din salariul de baza al reclamanților, aspect ce rezultă din cuprinsul statelor de plată depuse la dosarul cauzei și care au fost semnate de către reclamanți (cu precizarea că, pe fluturașii de salariu, sporul acordat pentru munca suplimentară apare menționat fie cu aceasta denumire, fie cu denumirea „alte drepturi", fie împărtit la ambele rubrici). Se învederează că sporul de 75% din salariul de bază, a fost calculat fără a se avea în vedere și salariul de bază cuvenit muncitorilor pentru orele suplimentare prestate și care nu au fost compensate cu timp liber corespunzător.

Instanța a decis: admite acțiunea angajaților și va obliga firma să plătească drepturile salariale cuvenite neîncasate

În urma considerentelor expuse, instanța a admis acțiunea și a obligat societatea să plătească bărbaților drepturile salariale cuvenite și neîncasate. Astfel, M.O. a încasat suma de 39.605 lei ( salariu net – 36.236 lei + 3.367 lei – dobândă), T.F. suma de 42.028 lei ( salariu net – 34.754 lei + 7271 lei – dobândă) și către D.M. suma de 56.798 lei ( salariu net – 46.860 lei + 9.938 lei – dobândă). De asemenea, societatea a fost obligată și la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 4.000 de lei, reprezentând onorariul pentru avocat și experți.

Date despre Control Union România SRL

Control Union Romania SRL este o întreprindere din România, cu sediul central în Constanța. Acesta operează în industria Servicii de cercetare şi dezvoltare ştiinţifică. Compania a fost înființată la 31 mai 2002. În prezent are un număr total de 202 angajați. Din ultimele date financiare, compania Control Union Romania SRL a raportat creștere venitului net de vânzări din 36,48% în Q2C2020. Total active au înregistrat creștere din 28,74%.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Are zile numarate il asteapta multe si grele anchete DNA etc. Toate se platesc dle Barhalescu. De cand te a lasat Sorin e cam greu, stii ce zic?
2
0
Daca nu ati semnat nici un contract sau ati semnat si v-ati multumit cu salariul minim si restul in mana pe vorbe asta e, injurati bugetarii!!!
3
0
Direct Turism SRL, datorii catre zeci de angajati. Concedii neplatite ore suplimentare sporuri de noapte si de weekend bonuri de masa neacordate de doi ani dar trecute in statele de plata. Administrator un escroc ce te fura cu zambetul pe buze. Frauda si evaziune la maxim. Partidul sa traiasca.
6
0
luati-o in CUR
3
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367