REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mai mulţi constănţeni, ‘BUFURI’ în MAGAZINE de LUX din Germania! Implicaţi şi membri ai clanului Memet!

Mai mulţi constănţeni, ‘BUFURI’ în MAGAZINE de LUX din Germania! Implicaţi şi membri ai clanului Memet!

Replica API 6 aprilie 2018 | 00:00 1024

De la trafic de persoane în Spania,

De la trafic de persoane în Spania,

“Haine de firmă, parfumuri” – e plin internetul cu astfel de anunțuri. Că mai toate sunt produse contrafăcute, nu este o noutate, însă există și acei comercianți care precizează că produsele sunt cât se poate de autentice și că sunt furate din magazinele din străinătate. Și dovada că spun adevărul stă chiar într-un dosar penal, întocmit de autoritățile din Germania, care au emis mandate de arestare. Este vorba de mai multe persoane din Constanța, între care mai mulți indivizi din ”clanul” Memet, care, în 2006, erau judecați pentru trafic de persoane. Acum s-au apucat de furat din magazine de lux.

Mai multe persoane au ajuns în atenția autorităților din Germania, acuzate fiind de furt comis în grup organizat, cu circumstanțe agravante. Mai exact, s-a reținut că în cursul anului 2016 (înainte de data de 13.06.2016), numitul Radu Manea împreună cu alți indivizi, respectiv Aidar Memet, Utile Memet, Kirez Memet, Alisa G., Gigel B., Chirez Ghengeaua, A. Zaluschi, cât și alții, au acționat în baza unei înțelegeri prealabile, în mod organizat și continuat și au sustras bunuri și sume de bani din incintele unor magazine de modă și din incintele unor parfumerii de lux amplasate în sudul Germaniei, cu scopul însușirii și valorificării acestora, obținând astfel sume de bani considerabile.

Spre exemplu, potrivit rolii.ro, ”în noaptea de 13/14.06.2016, numitul M.R. împreună cu G.R. și alți participanți au pătruns în incinta magazinului Shoes And… din Hauptstrasse 78, localitatea Offenburg - Germania și au sustras articole de îmbrăcăminte și încălțăminte în valoare de 201,517 euro. De asemenea, în cursul aceleiași nopți, susnumiții au pătruns în incinta magazinului de încălțăminte Epperlein din Hauptstrasse 78, localitatea Offenburg xxxxx - Germania și au sustras din casa de marcat suma de 500 euro.

Bunurile sustrase au fost transportate de la fața locului în saci, cu autoturismul marca Renault cu numărul de înmatriculare HH-FF-8481, închiriat în acest scop de către numiții M. R. și G. R.de la firma de închirieri auto Europcar. Prejudiciul cauzat a fost cuantificat la suma de 3192.99 euro”. Și, după cum bine se poate observa, este vorba de o singură noapte, însă gruparea a acționat pe o perioadă îndelungată. Autoritățile din Germania au declanșat cercetările, numai că Radu Manea plecase deja spre România. Astfel, poliţiştii Serviciului Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Constanța, în luna martie a.c., l-au depistat pe bărbatul de de 38 de ani, din Constanța, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile germane.

Cel în cauză fusese dat în urmărire internaţională. Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care a emis ordonanță de reținere, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, fiind prezentat ulterior la instanță.

Membrii ”clanului” Memet, cercetați în trecut pentru trafic de persoane!

Precizăm că mai multe persoane din speța de față au fost cercetate, în trecut, pentru trafic de persoane, între care și Aidar Memet, Iașar Memet dar și Chirez Ghengeaua. Perchezițiile domiciliare au avut loc în martie 2006, indivizii fiind acuzați că, în perioada 2002 – 2003, au pus mai multe tinere, inclusiv minore, să se prostitueze în România și Spania. Oamenii legii au precizat, la acea dată, că tinerelor li se promiteau locuri de muncă bine plătite în străinătate.

Membrii grupării infracționale le ajutau să-și întocmească actele necesare călătoriei, însă, odată ce ajungeau în Spania, aceștia recurgeau la amenințări și la acte cu violență pentru a le obliga să se prostitueze. În urma infracțiunilor, proxeneții au obținut peste 85.000 de euro, bani pe care i-au investit în vile și mașini. La finele anului 2006 au fost condamnați la pedepse cuprinse între 3 și 7 ani. Și, de cum s-au eliberat, iată că mulți dintre ei au apucat calea Germaniei, unde s-au pus pe furat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dc vb daca nu stiti despre ce e vb nui frumos sa vb aiurea
2
0
TIGANI TURCI..JEGOSI PUTORI MORTACIUNI
0
0
Memet??? Pai ala e turc, nu roman.
4
0
ia dat Scupra hotu pa goarna sifonule
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102