REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° ConstanÈ›a Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17° ConstanÈ›a Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Mai mulţi indivizi cu cagule pe faţă spărgeau societăţi comerciale şi luau la bătaie paznicii

Mai mulţi indivizi cu cagule pe faţă spărgeau societăţi comerciale şi luau la bătaie paznicii

Replica API 12 aprilie 2013 | 00:00 128

Scene desprinse din filmele de acţiune la Constanţa:

Scene desprinse din filmele de acţiune la Constanţa:

Se întâmplă la Constanţa! Mai mulţi indivizi, parte dintr-o reţea infracţională, sunt autorii mai multor spargeri. Însă nu acţionau oricum, ci mascaţi şi înarmaţi cu bâte, luând la bătaie pe oricine le ieşea în cale. Trei paznici au avut de suferit de pe urma acestor evenimente, ultimul dintre ei trezindu-se cu pietre în cap. Din fericire, hoţii mascaţi au fost reţinuţi de oamenii legii în urma percheziţiilor din data de 8 aprilie a.c., din localitatea Lumina, după care s-au ales cu mandat de arestare pentru 29 de zile. Este vorba despre A. Doru, de 21 de ani, A. Şapa, de 27 de ani, T. Dorule, de 36 de ani, A. Şaban, de 30 de ani, A. Iaşar, de 25 de ani, M. Asan, de 23 de ani, R. Sali, de 32 de ani şi S. Ainur Chemal, de 22 de ani, care au fost arestaţi pentru 29 de zile. "La data de 10 aprilie a.c., poliţiştii din Mihail Kogălniceanu i-au prezentat pe A. Doru, de 21 de ani, A. Şapa, de 27 de ani, T. Dorule, de 36 de ani şi A. Şaban, de 30 de ani instanţei, magistraţii dispunând măsura arestării preventive a acestora pentru 29 de zile. De asemenea, pentru A. Iaşar, de 25 de ani, M. Asan, de 23 de ani, R. Sali, de 32 de ani şi S. Ainur Chemal, de 22 de ani, instanţa de judecată a dispus luarea măsurii de arestare preventivă, în lipsă, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi furt calificat", au spus reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Aceştia, în noaptea de 25 spre 26.12.2012, având asupra lor bâte şi purtând pe cap cagule, au pătruns în incinta SC Ice Trans din comuna Lumina, de unde, prin întrebuinţarea de violenţe a părţii vătămate G.R, paznic al societăţii, au sustras butoaie cu combustibil lichid, un aparat pentru spălat autovehicule, un bidon cu soluţie degresantă pentru spălat autovehicule, un bidon cu ulei de motor, un bidon cu antigel şi o rolă cablu electric, cauzând un prejudiciu în valoare de 6000 lei. La o lună distanţă, în noaptea de 25 spre 26.01.2013, inculpaţii, înarmaţi cu bâte şi mascaţi, au pătruns în incinta societăţii Eco FIRE Sistems Lumina, unde au exercitat acte de agresiune fizică asupra părţii vătămate C.T. - paznic al societăţii, cu intenţia de a sustrage bunuri, fără însă a sustrage vreun bun. Însă, acţiunile nu s-au oprit aici, în seara de 24.02.2013, inculpaţii au pătruns şi în incinta Combinatul de Îngrăşăminte Chimice SA Năvodari, de unde au încercat să sustragă deşeuri feroase şi, fiind surprinşi de agenţii de pază ai societăţii, au exercitat acte de violenţă asupra acestora, aruncând cu pietre şi lovindu-l pe unul dintre agenţi, cu scopul de a-şi asigura scăparea. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Reamintim că la data de 8 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Rurală Mihail Kogălniceanu din cadrul I.P.J. Constanţa şi ai Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.M.J. şi I.J.J. Constanţa, au efectuat 11 percheziţii domiciliare în localitatea Lumina, judeţul Constanţa. Au fost vizate 11 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 36 de ani, suspectate de săvârşirea mai multor infracţiuni de tâlhărie şi furt calificat, fapte comise în incinta unor societăţi comerciale, în perioada ianuarie - aprilie a.c.. Suspecţii acţionau pe timp de noapte, mascaţi, pentru a nu putea fi identificaţi, procedau la imobilizarea paznicilor unităţilor comerciale, după care sustrăgeau diferite bunuri (obiecte metalice sau instrumente electrice). Prejudiciul este estimat la 40.000 de lei. Poliţiştii au reuşit probarea a patru infracţiuni de tâlhărie şi una de furt calificat. Pe parcursul acţiunii, au fost indisponibilizate mai multe bunuri susceptibile a proveni din infracţiuni. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi furt calificat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272