REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Mai mulți profesori de la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”, la un curs de formare în Italia

Mai mulți profesori de la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”, la un curs de formare în Italia

Replica API 11 aprilie 2022 | 23:31 790

Un grup de profesori de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”, a participat, în perioada 4 - 8 aprilie, la un curs de formare în Catania, Italia, în cadrul proiectului Erasmus+, “Falsamente vero”, cu numărul 2020-1-IT02-KA229-079923_4, proiect de parteneriat strategic finanţat de Comisia Europeană.

Proiectul este coordonat de Istituto Istruzione Superiore “Leonardo da Vinci” din Carate-Brianza, Italia și are ca parteneri, pe lângă Colegiul “Mircea cel Bătrân” Constanţa, două instituţii de învăţământ din Germania, Mediencollege și Kurt-Tucholsky-Oberschule din Berlin, precum și Istituto Istruzione Superiore “G. B. Vaccarini”, gazda mobilităţii din această perioadă.

Tema proiectului este educaţia pentru media și își propune să formeze deprinderi de lectură critică, analiză pertinentă și responsabilă a informaţiilor vehiculate de media și de reţelele sociale astfel încât tinerii să nu mai fie victimele dezinformării și manipulării mai ales în mediul online.

În cadrul mobilităţii, profesorii au participat la conferinţe susţinute de experţi în comunicare, profesori la diverse universităţi din Italia, invitaţi de către organizatori. Delegaţia CNMB prezentă la întâlnirea Erasmus+ din Catania a fost formată din: prof. Loredana Tănase – director adjunct, prof. Crina Martinescu și prof. Andaluzia Arif. De asemenea, delegaţiile școlilor implicate în proiect au discutat și stabilit detaliile activităţilor viitoare cu elevii.

În vederea creșterii calităţii activităţilor derulate în cadrul proiectului Erasmus+ “Falsamente vero”, Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”, prin d-na prof. dr. Luminiţa Radu și prof. Florentina Gheorghe, a încheiat și un parteneriat cu Radio Constanţa, în cadrul căruia va desfășura mai multe activităţi cu sprijinul jurnaliștilor acestui post de radio pe tema educaţiei pentru media, a fenomenului fake news și al impactului pe care acesta îl poate avea în viaţa fiecărui tânăr.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au invatat si cum sa faca meditatii cu 10 elevi intr o bucatarie de apartament ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272