REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mai mulți tineri s-au apucat să CLONEZE PAGINILE unor BĂNCI, în urma unui JOC

Mai mulți tineri s-au apucat să CLONEZE PAGINILE unor BĂNCI, în urma unui JOC

Replica API 2 martie 2021 | 23:34 2386

Bogdan Alexandru Radu a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DIICOT, după ce a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de acces, fără drept, la un sistem informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate și punerea la dispoziţie, fără drept, a unei parole, cod de acces sau alte asemenea date informatice şi deţinerea, fără drept, a unui program informatic şi alte date informatice. Acesta a intrat în ”cârdășie” cu mai multe persoane cu care juca Counter Strike online, pe care nu le-ar fi văzut niciodată față în față, ajungând să cloneze pagini ale băncilor și să înșele clienții acestora.

foto: gazetavâlceana.ro

Prin rezoluția nr.202/D/P/2020 din data de 28.06.2020 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, introducerea și modificarea fără drept de date informatice și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, întrucât mai multe persoane, prefigurând obținerea de beneficii materiale, s-au constituit într-un grup infracțional organizat, în scopul comiterii de infracțiuni informatice și privind comerțul electronic, iar la data de 1.06.2012 au realizat clona paginii web a paginii UniCredit Țiriac Bank SA București, căreia i-au încărcat conținutul pe diverse servere, salvând legătura către aceste servere, după care au transmis pagina contrafăcută, prin mesaje de e-mail către diferiți utilizatori, clinți ai unității bancare atacate sau a altor unități bancare, iar după obținerea datelor confidențiale au transferat suma de 14.500 lei în contul aparținând lui U.R., client Uni Credit Țiriac Bank SA, din care ulterior au retras sume de bani de la ATM-uri situate în municipiul Constanța, au efectuat plăți la pos-uri și operațiuni de schimb valutar.

Declarația inculpatului:

”Doresc să subliniez faptul că nu cunosc nici o altă persoană care a fost cercetată în prezenta cauză, nu am avut legătură cu niciuna dintre aceste persoane. Recunosc comiterea infracțiunilor pentru care sunt cercetat. În sensul că am accesat, fără drept, în mod repetat, anumite sisteme informatice, în scopul obținerii de date informatice, prin lansarea de pe servere de mesaje tip SPAM. Deoarece eu aflasem că utilizatorul ID-ului ”Usadolar10” m-ar putea ajuta să fac anumite fraude pe internet, în schimbul unor sume de bani, deși nu l-am cunoscut niciodată față în față, i-am transmis acestuia anumite parole, coduri de acces ale unor sisteme informatice, pentru ca acesta să le acceseze. De asemenea, i-am transmis datele cardurilor aparținând unor persoane din străinătate, pentru a fi folosite, în vederea efectuării, în mod fraudulos, a uneia dintre operațiunile prevăzute în art. 1 pct. 11 din Legea nr.365/2002. De asemenea, recunosc faptul că am încărcat pe internet pagini Web falsificate, care conțineau un avertisment nereal, cerându-le clienților respectivelor instituții să urmeze un link și să completeze un formular cu datele solicitate, pentru a obține, în acest sens, informații și date confidențiale. Eu nu am obținut niciun avantaj din toate aceste operațiuni pe care le-am făcut. Din câte îmi aduc aminte, totul a durat aproximativ o lună de zile și am întreprins aceste acțiuni influențat, cred, de anturajul în care eram. Regret comiterea faptelor săvârșite. Recunosc săvârșirea faptelor, accept încadrarea juridică a faptelor pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală și doresc să închei un acord de recunoaștere a vinovăției”, a spus el.

Astfel, în urma acordului de recunoaștere, inculpatul s-a ales cu doi ani cu suspendare, acordul fiind admis de judecătorii Tribunalului Constanța.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai sa tot faceti , ca nu patiti nimic!Mesajul justitiei!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367