REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Mai mulţi voluntari din Constanţa LUPTĂ împotriva consumului de droguri

Mai mulţi voluntari din Constanţa LUPTĂ împotriva consumului de droguri

Replica API 27 iunie 2020 | 00:05 1406

În fiecare an, în data de 26 iunie, în lume se sărbătorește Ziua internaţională de luptă împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri. Consumul şi traficul ilicit de droguri sunt două flageluri care rămân provocări majore la nivel mondial şi împotriva cărora se duce o luptă neîntreruptă. În Constanța, lupta aceasta este dusă de Centrului Regional de Evaluare, Consiliere şi Prevenire Antidrog, la conducerea căreia se află Cristian Oprișan. Acesta, împreună cu câțiva voluntari, duce o muncă greu pentru a preveni consumul de droguri dar și pentru a îi ajuta pe cei care au picat în plasa acestui flagel. Vom cunoaște câțiva voluntari care ne vor împărtăși câteva impresii despre activitatea pe care o desfășoară în cadrul centrului.

Avem peste 60 de voluntari, elevi și studenți

”Având în vedere situația aceasta dată de pandemie, desfășurăm mai multe activități online. Suntem prezenți în mass-media, atât la radio cât și la tv dar și în presă unde atât specialiștii cât și voluntarii transmit mesaje legate de riscurile consumului de droguri. Îndemnăm atât adolescenții cât și tinerii să desfășoare cât mai multe activități de petrecere a timpului liber. Totodată, îndemnăm și autoritățile locale pentru a se implica cât mai mult în crearea unui cadru de desfășurare a acestor activități, parcuri terenuri de sport etc. Avem peste 60 de voluntari, elevi și studenți dar avem printre ei și specialiști, avocați, medici stomatologi care ne sprijină în activitatea noastră.” a declarat Cristian Oprișan, pentru ziarul Replica.

Ștefan Moraru are 19 ani, este din Constanța și este voluntar la Centru de anul trecut. S-a alăturat acestei mari familii datorită profesoarei sale și se declară mulțumit de atmosfera din grup, dar și de activitățile pe care le desfășoară în cadrul acestui grup. În pandemie, a desfășurat activități online, îndemnând oamenii să stea în case.

Noi încercăm, prin acțiunile noastre, să le deschidem ochii celor care consumă tot felul de substanțe

Cristian Olteanu, de 47 de ani, este de 3 ani voluntar și, alături de soția sa Ionela, a participat la foarte multe activități desfășurate de CRECPA. A participat inclusiv la acțiunile de noapte, alături de Poliția Rutieră, unde chiar au dat peste câțiva consumatori de cannabis. Cu toate că prin acțiunile desfășurate încearcă să le deschidă ochii celor care consumă astfel de substanțe, nu întotdeauna acțiunile lor sunt văzute cu ochi buni, lumea fiind deseori refractară la sfaturi. A văzut foarte mulți consumatori de droguri și și-ar dori să nu mai aibă ocazia să întâlnească asemenea persoane. Prin acțiunile de prevenire și de conștientizare la care participă, împreună cu soția sa, speră să convingă cât mai mulți oameni de răul pe care îl pot face aceste substanțe interzise.

Am cunoscut persoane care s-au drogat, dar am reușit să îi fac să se lase

Cristiana Bogăceanu are aproape 19 ani și este voluntar de aproape un an. Se declară mulțumită de activitățile intreprinse alături de cei de la Centru, și consider că poate și datorită ei câteva persoane s-au lăsat de consumul de substanțe interzise. Își dorește să continue activitatea ca voluntar, pentru că își dorește să ajute oamenii în continuare. Pe cei care se droghează îi îndeamnă să apeleze la Centru pentru orice fel de problemă, aici putând fi ajutați să scape de acest viciu.

Ciaușu Elena Maria, un viitor medic, are de asemenea 19 ani și activează ca voluntar de 1 an zile. Îi place să se implice în tot felul de activități, și s-a alăturat celor de la Centru pentru a încerca să îi ajute pe cei care consumă substanțe interzise. Dorește în continuare să facă voluntariat, și să încerce să facă lumea să conștientizeze cât rău pot face drogurile.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272