REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.5° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Maia Sandu: Republica Moldova nu poate fi pe deplin independentă atunci când are o armată străină pe teritoriul ei

Maia Sandu: Republica Moldova nu poate fi pe deplin independentă atunci când are o armată străină pe teritoriul ei

Replica API 28 august 2019 | 00:00 389

Maia Sandu

Republica Moldova nu poate fi pe deplin independentă atunci când are o armată străină pe teritoriul ei, atunci când nu are independenţă energetică, a declarat marţi premierul Maia Sandu, după ce a depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, în cadrul unei ceremonii organizate cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la proclamarea independenţei republicii, la care a participat alături de vicepremierul Andrei Năstase, ambii lideri ai Blocului ACUM, informează Radio Chişinău.

Sandu a subliniat necesitatea de a fi adoptate politici şi implementate proiecte care să asigure independenţa energetică a republicii. Totodată, ea a spus că Chişinăul trebuie să insiste pe plan internaţional şi regional pentru ca Federaţia Rusă să-şi retragă armata din Transnistria.

Referitor la declaraţia preşedintelui Igor Dodon care a afirmat într-un interviu pentru media din Belarus că Republica Moldova nu va adera la UE, Maia Sandu a replicat că parcursul european este singura modalitate de dezvoltare a Republicii Moldova, de creştere a standardelor de viaţă, de asigurare a libertăţii şi drepturilor cetăţenilor, de afirmare a unui proces democratic autentic.

La rândul său, vicepremierul Andrei Năstase, ministru de interne a afirmat că 'cei care exprimă neîncredere că Republica Moldova nu va ajunge în UE nu fac decât rău republicii şi i-aş sfătui pe aceşti politicieni să înceteze să spună una acasă şi alta în Belarus'. Năstase a subliniat că 'Republica Moldova are o singură cale - integrarea în UE, relaţii reciproc avantajoase şi cu Vestul, şi cu Estul, relaţii strategice cu România - acest deziderat a stat la baza configurării acestui guvern'.

Referitor la semnarea unui nou acord cu Partidul Socialiştilor cu care Blocul ACUM este la guvernare, Andrei Năstase a declarat că este nevoie mai mult de atitudine, de fapte, şi mai puţin de acorduri. 'Am avut noi şi acorduri, şi angajamente, dar foarte multă lume nu le-a mai îndeplinit', a spus el. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Are dreptate. Cand se vor hotara invadatorii sa paraseasca aceasta tara ?
0
0
Corect,dar este valabil si pentru noi?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272